Minister Hugo de Jonge bezoekt locatie Hoenderloo

hugodejonge1

09 jan 2020

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht donderdag 9 januari een bezoek aan de locatie Hoenderloo van Pluryn. Hij wilde zich graag persoonlijk laten informeren over de laatste ontwikkelingen rondom de voorgenomen sluiting van de locatie Hoenderloo/Deelen.

“Zo’n besluit roept uiteraard veel emoties op bij jongeren die bij De Hoenderloo Groep verblijven, bij hun ouders en de medewerkers. En dat begrijp ik ook heel goed. Ik vind dat zij zo snel mogelijk moeten weten waar zij aan toe zijn. Continuïteit van zorg is het allerbelangrijkste”, laat minister de Jonge na afloop weten.
De minister voerde opbouwende gesprekken met onder andere jongeren, medewerkers, ouders, de Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso en bestuursvoorzitter Karel Verweij van Pluryn. De minister sprak daarbij het vertrouwen uit dat Pluryn de afbouw van de locatie correct zal uitvoeren. Uitgangspunten daarbij zijn dat alle jongeren naar een passende vervolgvoorziening doorstromen en medewerkers van werk naar werk worden begeleid.
“Pluryn is verantwoordelijk tot het allerlaatste kind op de goede plek zit en zo voelt Pluryn dat ook. Samen met Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd volg ik de situatie nauwgezet om te zorgen dat Pluryn en gemeenten hun verantwoordelijkheid waarmaken”, aldus de minister.
Bij het bezoek van Hugo de Jonge waren ook media aanwezig. Donderdagavond 9 januari besteedt EenVandaag in haar uitzending van 18.15-18.45 uur aandacht aan het bezoek van de minister.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen