Mooie klus voor Groesbeek Werkt

Aanhanger-met-hout

24 feb 2021

MoestuinbakkenCliëntmedewerkers van Groesbeek Werkt hebben een mooie klus in het verschiet: in de werkplaats aan de Zevenheuvelenweg maken ze van het douglashout op de aanhanger (zie foto onder) prachtige moestuinbakken op hoogte (zie foto hiernaast). Opdrachtgever van het bijzondere project is de Groene Schakel, een buurttuin in de Nijmeegse wijk Grootstal. “In totaal zijn er tien ‘moestuintafels’ besteld, waarvan één extra grote van 6x3 meter”, vertelt Ronald Kuijpers, begeleider bij Groesbeek Werkt. ‘Zijn’ jongens deden al eerder ervaring op met een soortgelijke klus, zegt hij. “In twee moestuinen – één in Nijmegen en één in Groesbeek – staan ook bakken van onze makelij. De oplevering voor de Groene Schakel staat gepland voor eind maart.”

Uitkomst

Geke Visser is persoonlijk begeleider bij Pluryn-locatie Denneheuvel. Daarnaast is ze één van de drijvende krachten achter de Groene Schakel. De kersverse tuin, die gedeeltelijk is ingericht als moestuin, is vorig jaar op een braakliggend terrein naast wijkcentrum de Schakel gerealiseerd en is bedoeld voor iedereen in de buurt met interesse in (moes)tuinieren. “We werken nauw samen met het wijkcentrum waar vooral veel oudere mensen dagbestedingsactiviteiten volgen. Voor hen zijn de moestuinbakken op hoogte een uitkomst.”

Inclusie
Geke vertelt dat de moestuintafels niet direct voor eigen gebruik zijn, maar vrucht gaan dragen voor ‘Van tuin tot bord’, een buurtactiviteit van een lokale welzijnsorganisatie, gericht op inclusie. “Van tuin tot bord stimuleert buurtbewoners om sociale contacten op te doen. Iedereen is welkom en mag doen wat hij/zij leuk vindt om te doen, van het voorkweken van plantjes tot het werken in de tuin en het bereiden van maaltijden als er eenmaal geoogst kan worden. Het wijkcentrum fungeert dan als buurtrestaurant. Van tuin tot bord heeft de beschikking over 200 m², midden in onze stadstuin.”

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen