Nieuwe e-learning biedt kennis en inzicht in mensenhandel

29 mrt 2021

Pluryn en Koraal ontwikkelden samen de e-learning ‘Signaleren en voorkomen van seksuele uitbuiting en mensenhandel (loverboys)’. De e-learning is bedoeld voor iedereen die in de jeugdhulpverlening werkt en voor docenten in het voortgezet speciaal onderwijs. 

Met de gratis e-learningmodule bieden Pluryn en Koraal kennis van en inzicht in mensenhandel/seksuele uitbuiting, de signalen van (potentiële) slachtoffers, de strafrechtelijke procedure en de werkwijze van de politie, Veilig Thuis, Moviera en CoMensha

De e-learning richt zich met name op meisjes- en jongensslachtoffers van 10-18 jaar, maar de slachtoffergroep 18+ komt ook aan bod. Vanzelfsprekend wordt aandacht besteed aan het begrip Licht Verstandelijke Beperking en wat daarmee samenhangt. De werkwijze van daders en het daderprofiel krijgen ook een plek in deze module. Tot slot is er ruim aandacht voor het opvolgingsprotocol, wanneer er sprake is van potentieel, vermoedelijk of daadwerkelijk slachtofferschap. 

De e-learning wordt aangeboden via het gratis open leerplatform All you can learn. Medewerkers van Pluryn krijgen de e-learning aangeboden via het interne trainingsplatform Leerplein. 

CoMensha 
CoMensha en het Nederlands Jeugd Instituut zien de meerwaarde van nieuwe e-learning ‘Signaleren en voorkomen van seksuele uitbuiting en mensenhandel (loverboys)’. Volgens de directie van CoMensha, hét landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel, is de gezamenlijk ontwikkelde e-learning een waardevolle aanvulling op bestaande interventies en verdient het een plek in het opleidingsaanbod van de Mensenhandel Academy. 

11VB 
De e-learning is een opmaat naar het signaleringsinstrument 11VB, bedoeld om het risico in te schatten of meiden en jongens met een licht verstandelijke beperking (LVB) in handen kunnen vallen van een mensenhandelaar. Docenten en hulpverleners kunnen in combinatie met de e-learning toegang krijgen tot de vragenlijst van 11VB via: www.11VB.nl

Bekijk voor meer informatie ook onderstaande filmpjes op YouTube: 
Hartenkreet (ervaringsdeskundige Mohini) 
Zie jij het ook (slachtoffer Indi) 

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen