Neem een retourticket naar de zorg!

30 mrt 2021

De campagne Retourticket naar de zorg van vijf zorginstellingen in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen wordt wegens succes herhaald. Retourticket naar de zorg richt zich speciaal op mensen die ooit in de zorg werkten en twijfelen of ze er weer aan de slag willen.  

Door middel van een coronaproof (digitale) informatiebijeenkomst op 23 april en meeloopdagen hopen de vijf samenwerkende zorgorganisaties oud-zorgverleners te verleiden om weer in de zorg te gaan werken. Zij doen dit samen met het Leerwerkloket Stedenvierkant en de werkgeversvereniging WGV Zorg en Welzijn. 

Oude liefde roest niet 

Bij veel mensen die ooit de zorg verlieten, begint het na enige tijd toch weer te kriebelen: ze willen terug de zorg in. Zeker in de huidige coronatijd is er veel aandacht voor (het tekort in) de zorg. Tegelijkertijd rijzen er vragen: kan ik er nog wel terecht? Is mijn diploma nog wel geldig? Is er veel veranderd? 

Tijdens het digitale evenement op 23 april vertellen de betrokken organisaties alles over het werken in de zorg anno 2021. Zij willen het zorghart van de deelnemers weer sneller laten kloppen. Deelnemers krijgen antwoord op vragen als: 

  • Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de zorg?  
  • Is mijn diploma nog geldig?  
  • Welke stappen moet ik ondernemen om weer aan de slag te gaan in de zorg?  
  • Met welke doelgroep wil ik werken en wat vraagt dat van mij als medewerker?  

Wie zijn mijn collega’s? 
Belangstellenden kunnen met ervaringsdeskundigen, recruiters, zorgmedewerkers in gesprek. 

Meld je aan! 
Ben jij van oudsher een verpleegkundige of ziekenverzorgenden of heb jij een afgeronde opleiding VIG of MZ of MMZ, SPW, SPH, MDGO? Meld je dan aan via de website www.retourticketnaardezorg.nl. Daar vind je meer informatie. Deelnemende zorgorganisaties zijn Zorggroep Apeldoorn, Atlant, Pluryn, ‘s Heeren Loo en Zozijn. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen