• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2021
  • Week21
  • Kristallis Aventurijn opnieuw tweede in verkiezing sportiefste vso-school

Kristallis Aventurijn opnieuw tweede in verkiezing sportiefste vso-school

Sportiefste-VSO-school-verkiezing

27 mei 2021

Kristallis Aventurijn in Nijmegen is net als tijdens de vorige editie 3 jaar geleden tweede geworden in de verkiezing van de sportiefste vso-school van Nederland. De finale was een nek-aan-nekrace met VSO De Twijn uit Zwolle, maar ging nipt verloren. “Hoewel we niet gewonnen hebben, kunnen we ongelooflijk trots zijn", vindt sportdocent Nathan Robben. Hij is met zijn collega's verantwoordelijk voor wat de jury noemt ‘een innovatief en uitmuntend sport- en beweegaanbod’. “Wij vinden het belangrijk om leerlingen uit te dagen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. Deze prijs is een enorme motivatie om dit verder uit te bouwen”, vertelt vakcollega Tijs van Kemenade. 

De leerlingen van Kristallis Aventurijn staat een uitgebreid en divers sportaanbod ter beschikking. Dat omvat naast de reguliere beweeglessen, onder andere ook pauzesport, sportieve workshops en een actief schoolkamp. Daarnaast wordt sporten tijdens de FOCUS-lessen als pedagogisch middel ingezet om te werken aan sociale vaardigheden en vakoverstijgende doelen, zoals reflecteren en omgaan met winst en verlies.  

Kristallis Aventurijn werkt planmatig aan het verbeteren van de motoriek van de leerlingen. Dat begint met het afnemen van een BLOC-test, waarin de motorische vaardigheden per leerling in kaart worden gebracht.  

“Door ons uitgebreide aanbod staat het vast dat leerlingen op onze school per week meer bewegen dan het landelijk gemiddelde”, zegt Nathan Robben. Naast het ruime sportaanbod is er een nauwe samenwerking met lokale sportinitiatieven, zoals Uniek Sporten en Special Heroes. Tot slot is er ook aandacht voor het begeleiden van de leerlingen naar een sportvereniging.  

De vso-school aan de Hatertseweg in Nijmegen wil een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor andere scholen. "Dit helpt bovendien om het imago van vso-onderwijs op te krikken, want het beeld dat mensen daarvan hebben is niet altijd realistisch. We gaan deze tweede prijs dan ook op gepaste wijze vieren op school” aldus Nathan. 

Omroep Gelderland
Ook Omroep Gelderland had aandacht voor de Sportiefste VSO-school verkiezing. Dat item zie je hier.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen