• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2021
  • Week26
  • Eervolle vermelding voor podcast Sorry voor mijn broertje

Eervolle vermelding voor podcast ‘Sorry voor mijn broertje’

sorryvoormijnbroertje

28 jun 2021

De podcastserie Sorry voor mijn broertje, die een inkijkje geeft in de levens van de broers Nahib en Nabil, ontving bij de uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon 2021 een eervolle vermelding. De Zilveren Reissmicrofoon wordt uitgereikt aan het in de ogen van de jury beste radioprogramma van het jaar. De jury neemt sinds dit jaar ook podcasts mee in haar beoordeling. 

Nahib en Nabil vluchtten met hun gezin vanuit Afghanistan naar Nederland. Nahib kreeg zijn leven op de rails, studeerde en ging werken in JJI Lelystad. Zijn broer kwam op het verkeerde pad terecht en belandde aan de andere kant van de tralies. 

De jury van de Zilveren Reissmicrofoon is onder de indruk van de podcastserie. “De serie wordt dienstbaar aan elkaar gepraat en de vormgeving is van hoge kwaliteit. Indringend zijn fragmenten waarin we bijvoorbeeld horen hoe de politie binnenvalt bij het gezin en daar een vuurwapen aantreft. Niet alleen het verhaal van de twee broers wordt verteld, maar we horen ook het directe effect van de situatie op de familie.” 

Sorry voor mijn broertje is uitgebracht door KRO-NCRV en hier of via de bekende podcastkanalen te beluisteren. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen