Nobelstraat Apeldoorn verhuist naar Sainte Marie

kleingeluk-St-marie-gebouw

12 jan 2022

De 52 bewoners van de locatie Nobelstraat in Apeldoorn verhuizen medio april 2022 naar woonzorgcentrum Sainte Marie. Pluryn krijgt daar eigen etages met appartementen en gaat enkele gezamenlijke ruimtes delen met de huidige bewoners van Sainte Marie.   

Woonzorgcentrum Sainte Marie aan de Arnhemseweg in Apeldoorn is eigendom van de Woonmensen. De woningcorporatie verhuurt het pand sinds 2005 aan KleinGeluk (en diens voorgangers). Zowel KleinGeluk als Pluryn zetten onlangs een handtekening onder een nieuw huurcontract, voor de duur van minimaal vijf jaar. De komende maanden wordt Sainte Marie geschikt gemaakt voor de komst van Pluryn. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.  
Pluryn is al langere tijd op zoek naar nieuwe huisvesting voor de oudere bewoners met een verstandelijke beperking van de locatie Nobelstraat. Het pand aan de Nobelstraat was ooit bedoeld als noodhuisvesting en heeft inmiddels het einde van zijn levensduur bereikt. Daar komt bij dat de huurovereenkomst voor deze locatie is verlopen. Dat maakte de noodzaak van het vinden van een nieuw onderkomen nog groter.   

Ideale ligging 
Sainte Marie biedt in de bestaande vorm voldoende ruimte. De bewoners krijgen er ieder een eigen appartement en gaan er in wooncomfort flink op vooruit. Beide partijen hebben straks hun eigen verdiepingen, maar delen ook ruimtes zoals kantoren, de kapel, het restaurant en de prachtige binnentuin. Sainte Marie ideaal is bovendien ideaal gelegen in Apeldoorn-Zuid, met het winkelcentrum Hart van Zuid in de buurt.  
De keuze voor Sainte Marie is voor Pluryn niet alleen geboren uit noodzaak, maar ook vanuit de overtuiging dat Pluryn en KleinGeluk iets voor elkaar kunnen betekenen in de zorg voor de ouder wordende mens.   
“Pluryn kijkt uit naar een goede samenwerking met KleinGeluk bij het leveren van topzorg aan ouderwordende mensen met een verstandelijke beperking. We verwachten elkaar aan te kunnen vullen op expertise in zorg en behandeling. We zien ook mooie mogelijkheden in het gezamenlijk gebruik van het gebouw en zijn algemene ruimten", aldus Patricia van Stuivenberg, directeur Bedrijfsvoering van Pluryn-locatie Het Hietveld, waaronder de Nobelstraat valt. 

Voortzetting Sainte Marie 

Klein Geluk is blij met de komst van Pluryn naar Sainte Marie. Veel bewoners van het woonzorgcentrum verhuisden onlangs naar het nieuwe pand Juliana in Apeldoorn. Maar er waren ook ouderen die graag in Sainte Marie wilden blijven wonen. Daarom ging KleinGeluk op zoek naar een mogelijkheid om Sainte Marie voort te zetten. Samenwerking met Pluryn biedt de oplossing. 
Bert Blaauw, bestuurder KleinGeluk: “We hebben veel van onze bewoners, hun familie en ook onze medewerkers blij gemaakt met voortzetting van Sainte Marie. Daarnaast dragen we zo bij aan meer woonzorgplaatsen in Apeldoorn, waaraan een grote behoefte is. We kijken uit naar de samenwerking met zorgpartner Pluryn. Voor het blijven bieden van goede kwalitatieve zorg en het verder investeren in gezellig en veilig wonen, met welzijn en kwaliteit van leven van alle bewoners van Pluryn en KleinGeluk.” 
Vincent van Oordt is directeur-bestuurder van de Woonmensen, eigenaar van het gebouw. Hij zegt: “We zijn blij dat we de bewoners van KleinGeluk en Pluryn de komende jaren een fijne plek kunnen geven. Er zijn weinig aanpassingen nodig om het gebouw geschikt te maken voor iedereen. Belangrijk is dat bewoners zich thuis voelen en dat medewerkers er goed kunnen werken. KleinGeluk en Pluryn kennen we als prettige partners. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking.” 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen