Handtekeningen voor nieuwbouw Valkenheide gezet

Nieuwbouw-Valkenheide

27 jan 2022

Pluryn ondertekende in januari 2022 de bouwovereenkomst voor de nieuwe JeugdzorgPlus-voorziening op terrein Valkenheide in Maarsbergen. De nieuwbouw vervangt de locatie Lindenhorst. Deze locatie in Zeist is hard aan vernieuwing toe. Bovendien loopt het huurcontract op 1 juli 2023 af. In het nieuwe gebouw kunnen straks 8 kleinschalige groepen verblijven. In totaal 40 jongeren.

De ondertekening van de bouwovereenkomst is een belangrijke stap in het nieuwbouwproces. In Maarsbergen zetten Bas Hommelink van aannemersbedrijf Binx en bestuurder Eddy van Doorn namens Pluryn hun handtekening onder het contract.  

Diversiteit en kwaliteit
Binx is een jong bedrijf met ervaring in het bouwen voor de zorg. De huiskleur roze staat voor diversiteit en meer zachtheid in de doorgaans harde bouwwereld, laat Bas Hommelink weten.

Eddy van Doorn is blij dat de handtekeningen zijn gezet. “Lindenhorst biedt zorg aan een complexe groep kinderen en jongeren. Voor het leveren van goede zorg is een goede verblijfsomgeving heel belangrijk. Die kunnen we hier realiseren. Daarbij worden we geholpen door de overheid. Ook gemeenten in de regio hebben zich aan het project gecommitteerd. Deze nieuwbouw draagt bij aan de beweging die de JeugdzorgPlus maakt en geeft ook een kwaliteitsimpuls aan het terrein Valkenheide.” 

Ruimte voor 8 kleinschalige groepen 
Op de toekomstige bouwkavel op Valkenheide staan nu nog twee panden. Die laat Pluryn binnenkort slopen. De nieuwbouw kan dit voorjaar starten zodra de omgevingsvergunning binnen is. Verder staan alle seinen op groen.  

De nieuwbouw omvat 8 kleinschalige groepen voor in totaal 40 jongeren, plus een 'veilige kamer’ per twee groepen. Daarnaast verrijzen er een ontvangstruimte en een behandel- en vrijetijdsvoorziening voor JeugdzorgPlus. Tegelijkertijd bouwt Binx een woonvoorziening met kantoorruimte voor de meidengroep Athena, die nu nog in een tijdelijk gebouw op het terrein is ondergebracht. De nieuwe gebouwen worden multifunctioneel, zodat ze op termijn ook geschikt zijn voor andere doelgroepen. 

Duurzaam en vernieuwend
Eddy van Doorn: “Dit is het eerste grote project in de realisatie van het nieuwe Pluryn en is vernieuwend op zowel zorginhoudelijk vlak als op het gebied van duurzaamheid. We kunnen niet wachten tot we beginnen!” 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen