Bewoners Pluryn en KleinGeluk vieren samen opening vernieuwd Sainte Marie

IMG_0494

13 jun 2022

"Het was een paar dagen wennen, maar het bevalt me heel goed. Je hebt hier de ruimte, de sfeer is goed en je kunt contact maken met de andere bewoners. En het is ook nog eens vlak bij mijn werk!" Harry is blij met zijn nieuwe plek in Sainte Marie. Hij is een van de 52 bewoners van de Pluryn-locatie Nobelstraat die naar het woonzorgcentrum in Apeldoorn verhuisden en laat vol trots zijn kamer zien. Vrijdag 10 juni werd het vernieuwde Sainte Marie feestelijk geopend.  

Sainte Marie was in zijn geheel in gebruik door KleinGeluk dat er ouderenzorg biedt. Maar door de opening van een nieuwe locatie kwam een deel leeg te staan. Pluryn was op dat moment op zoek naar een nieuwe plek voor 52 oudere mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Zij woonden in een verouderd pand aan de Nobelstraat, waarvan het huurcontract afliep. 

Afgelopen periode is Sainte Marie geschikt gemaakt voor de komst van de 52 nieuwe bewoners. Pluryn en KleinGeluk beschikken elk over eigen etages, daarnaast delen ze een paar ruimtes. Dat de mix goed is, bleek tijdens de feestelijke opening, die echt gezamenlijk gevierd werd.  

Bestuurder Bert Blaauw van Klein Geluk heette Pluryn van harte welkom. “In 2020 openden we de nieuwe locatie Juliana in Apeldoorn, maar deze plek bleef in trek. Om Sainte Marie in stand te kunnen houden, zochten we een samenwerkingspartner. We spraken met diverse geïnteresseerden. Met Pluryn kwamen we tot de conclusie dat veel cliënten het hier naar hun zin zullen hebben. Het is een mooie rustgevende en groene plek, waar ook ruimte is voor ontmoeting en gezelligheid.” 

De bestuurder kreeg spontaan bijval vanuit de Pluryn-hoek. “Mooi gesproken en goed uitgelegd!", riep een van de bewoners. Pluryn-bestuurder Eddy van Doorn is er ook trots op dat de verhuizing gelukt is. “Het betekende voor iedereen een beetje geven en nemen. Maar we merkten vanaf het begin dat we hier welkom zijn. Het is nog niet helemaal klaar, maar mensen voelen zich nu al thuis". De beide bestuurders zien veel kansen voor verdere samenwerking.  

Namens Pluryn overhandigde Eddy van Doorn een robuuste picknicktafel aan de bewoners van Sainte Marie, voor in de tuin. Het bleef nu nog even bij een foto, maar het echte exemplaar is bijna klaar. Daarna was er ruimte voor rondleidingen, muziek, een hapje, een drankje en zelfs een spontaan dansje. "Ze weten bij Pluryn in ieder geval wat feestvieren is", klonk het vol bewondering uit de mond van een van de ouderen van KleinGeluk.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen