Mensen met een verstandelijke beperking varen mee tijdens Pride Amsterdam

Mensen-met-beperking-varen-mee-tijdens-Pride-Amsterdam

02 aug 2022

Mensen met een verstandelijke beperking varen op zaterdag 6 augustus mee met de ‘Onbeperkt Trots boot’ tijdens de Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van veertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI-personen met een licht verstandelijke beperking) en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Ook Pluryn is met drie mensen vertegenwoordigd! 

Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI-personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ongeacht hun beperking willen zij gewoon meedoen en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele en genderdiversiteit.  

Het thema van Pride Amsterdam is My gender my pride. De ‘Onbeperkt Trots boot’ sluit daar goed bij aan. Op de boot krijgen LHBTI-mensen met een beperking de aandacht die ze verdienen. Ze laten zien dat hun trots van binnenuit komt, ongeacht hun beperking, gender, of seksuele oriëntatie. De boot is een plek waar zij zichzelf en trots kunnen zijn en zich kunnen laten zien.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen