Pluryn draagt VSO De Sprong over aan CVO Groep

De-Sprong

04 aug 2022

Pluryn heeft VSO De Sprong in Maarsbergen per 1 augustus overgedragen aan de CVO Groep Zuidoost-Utrecht. De school staat op het terrein van de locatie Valkenheide in Maarsbergen en heeft een dependance bij de locatie Lindenhorst in Zeist. Over een jaar verhuist Lindenhorst naar de nieuwbouw op terrein Valkenheide en zal De Sprong haar onderwijsactiviteiten op deze plek concentreren. De CVO Groep Zuidoost-Utrecht is een scholengroep met scholen in Zeist, Doorn en Wijk bij Duurstede, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.  

De overdracht van De Sprong heeft geen gevolgen voor medewerkers en de leerlingen en hun ouders. Het onderwijsaanbod verandert niet. De onderwijskwaliteit van de school verbeterde in de afgelopen twee jaar sterk. Pluryn draagt De Sprong met het predicaat 'voldoende’ over aan de CVO Groep. Doordat de school nu onderdeel is van een specialistische scholengroep, is de onderwijskwaliteit beter geborgd. De bestuurlijke overdracht biedt bovendien nieuwe kansen voor de medewerkers. 

In de gespecialiseerde onderwijsomgeving van de CVO Groep kunnen docenten van De Sprong hun expertise delen en verder uitbouwen, samen met de nieuwe collega's van de CVO Groep. Op deze manier is De Sprong beter in staat om leerlingen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben verder te helpen in hun ontwikkeling. Leerlingen zijn nu en in de toekomst verzekerd van goed onderwijs. Dit is ook vastgelegd in de overeenkomst die Pluryn en de CVO Groep tekenden. Hierin staan eveneens afspraken over een intensieve samenwerking tussen zorg (Pluryn) en onderwijs (CVO Groep) op het terrein Valkenheide in Maarsbergen en bij Lindenhorst Zeist. 

Pluryn maakte twee jaar geleden bekend zich meer te zullen gaan concentreren op zorg. Besloten is toen om de scholen binnen de organisatie te verzelfstandigen of over te dragen aan een ander bestuur. De Sprong is de laatste school die Pluryn overdraagt. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen