• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2022
  • Week44
  • Renata Dijkstra benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Renata Dijkstra benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Jubileum-Renata-E-nieuws-1-2

03 nov 2022

Renata Dijkstra van Medezeggenschap Pluryn mag zich sinds 2 november Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Zij ontving deze eervolle onderscheiding uit handen van de Nijmeegse burgemeester Bruls. In een vol eetcafé BliXem hadden familie en collega’s zich verzameld voor haar 40-jarig jubileum bij Pluryn. Maar het feest kreeg voor Renata een onverwachtse wending toen de burgemeester opdook.   

“Natuurlijk ben ik hier niet alleen voor uw 40-jarig jubileum bij Pluryn”, sprak Bruls haar toe. De burgemeester stond uitgebreid stil bij Renata’s bijzondere verdiensten voor de inspraak van mensen met een beperking. Niet alleen bij Pluryn, maar ook bij de gemeente Nijmegen, regionaal en landelijk. “En daarom heeft het de koning behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau,” sloot Bruls zijn speech af. Terwijl de fotografen toesnelden om een mooi plaatje te schieten, spelde de burgemeester de onderscheiding bij Renata op. 

Voorloper in Nederland 
Namens de Raad van Bestuur sprak Annette Imhof de kersverse ridder toe. “Veertig jaar werk je nu voor Pluryn. Je begon als juridisch medewerker bij Werkenrode. Dat was 1 november 1982. In 1998 kreeg je de functie die je nu nog steeds hebt: coördinator medezeggenschap. Met inspraak voor cliënten waren jij én Werkenrode een voorloper in Nederland. Werkenrode fuseerde in 2002 met Pluryn. En binnen een jaar had heel Pluryn cliëntenraden volgens ‘het Werkenrode model’. Datzelfde gebeurde toen Intermetzo in 2016 bij Pluryn kwam.” Annette sloot af met een warm gedicht en dankte Renata voor haar bijzondere verdiensten. 

Emotioneel 
Vervolgens namen Renata’s zonen het woord. Johannes haalde herinneringen op aan Renata als toegewijde moeder. Aart vertelde hoe zijn moeder hem weer op de rit zette via het Multimediateam van Pluryn. Als voorzitter van de Centrale Cliëntenraad keek Rob Louwinger terug op zijn jarenlange, succesvolle samenwerking met de jubilaris. Tot slot nam Renata zelf het woord. Zij dankte iedereen voor de mooie woorden. En net als eerder bij de speeches van haar zonen, kwamen de emoties toen ze over haar kinderen sprak. 

Felicitaties 
Na het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en een drankje. En om Renata te feliciteren met haar 40-jarig jubileum en ridderschap. De volledige Raad van Bestuur van Pluryn, (oud)leden van de Raad van Toezicht, directeuren, collega’s, familie en cliënten waren gekomen om haar geluk te wensen.  

Loyaal, betrokken, een doorzetter, zacht en fel. Deze woorden hoorde je in BliXem vaak terug. En altijd stond het belang van de cliënten voorop. Pluryn is er trots op dat we deze landelijke pionier voor medezeggenschap cliënten in ons midden hebben. Haar koninklijke onderscheiding is een eervolle erkenning voor 40 jaar inzet.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen