Bewoners en begeleiders Pluryn varen mee tijdens Pride Amsterdam

Onbeperkt-Trots-boot-2022

02 aug 2023

Mensen met een verstandelijke beperking varen op zaterdag 5 augustus mee met de ‘Onbeperkt Meedoen boot’ tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van dertien gehandicaptenzorgorganisaties, samenwerkingsverband Zonder Stempel en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Ook twee bewoners en hun begeleiders van Pluryn hebben een plekje op de boot gekregen. 

#YouAreIncluded 

Het thema van Pride Amsterdam is #YouAreIncluded. Een thema dat goed aansluit bij de deelname van de ‘Onbeperkt Meedoen boot’ aan de Canal Parade. Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI+ personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen in de maatschappij en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele en genderdiversiteit. Op de boot is een plek waar zij zich kunnen laten zien en krijgen zij de aandacht die ze verdienen! 

Iedereen is gelijk
Phoebe Crystal, drag-artiest en boegbeeld van de boot, vertelt waarom meevaren zo belangrijk voor haar is. “Iedereen is gelijk, zowel met als zonder beperking. Dat laten we met onze deelname graag zien!”
Ook Lars vaart mee. Hij woont bij Pluryn in Groesbeek. “Ik val op mannen en wil dat iedereen gelijk is en zich fijn voelt", motiveert hij zijn deelname. Diego van Pluryn in Beekbergen bezocht Pride Amsterdam vorig jaar. Hij vond het toen helemaal geweldig. “Ik behoor tot de LHBTI+ gemeenschap en ben erg blij dat ik dit keer mee mag op de boot.” 

Op de foto: De ‘Onbeperkt Meedoen Boot’ tijdens de Canal Parade van vorig jaar. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen