• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2023
  • December
  • Jongeren Regenboog Cafe Pluryn publiceren magazine Trots

Jongeren Regenboog Café Pluryn publiceren eigen magazine ‘Trots’

08 dec 2023

LHBTIQ+ glossy voor mensen met en zonder beperking 

“Dit magazine is er voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Mensen die bezig zijn met hun seksuele identiteit,” vertelt Sabrina Cuijten – Egberts, consulent seksuele gezondheid. “We willen laten weten dat je niet alleen bent.” Vrijdag 8 december is het magazine ‘Trots op wie je bent’ verschenen. Het magazine is gemaakt voor en door LHBTIQ+ personen. Het is een uitgave van het Regenboog Café bij Pluryn, locatie Kemnade Werkenrode. Je kunt het blad binnenkort overal in Nijmegen en omgeving vinden. Download hier of bestel via communicatie@pluryn.nl.  
 
Het is een prachtige glossy uitgave geworden. Centraal in het blad staan de interviews met de jongeren van het Regenboog Café: Pilar, Loris, Jamie, Jesslyn, Mario, Jennifer en Denise. Zij vertellen over hun ervaringen en de beleving van hun seksualiteit en seksuele identiteit. Daarnaast bevat het magazine artikelen, bijvoorbeeld over hoe je uit de kast kan komen. Maar ook filmtips en het recept van een regenboogtaart. Kortom, een leerzaam blad, dat ook gewoon leuk is om te lezen. 

Regenboog Café 
Regelmatig komen jongeren met een beperking samen in het Regenboog Café van Kemnade Werkenrode in Groesbeek. Om met elkaar te praten over de beleving van hun seksualiteit. En ook over de vormgeving van hun seksuele identiteit. De jongeren kwamen toen op het idee om zelf een glossy magazine te maken. Als titel kozen ze voor ‘Trots op wie ik ben’. Want daar gaat het om: een respectvolle houding rond gender en seksuele diversiteit. Je mag zijn wie je bent. En daar trots op zijn. Dit lees je ook in alle interviews terug. 

 

Paarse vrijdag 
Het is geen toeval dat het magazine ‘Trots’ verschijnt op vrijdag 8 december. Paarse vrijdag is een dag waarop leerlingen op hun school paars dragen en activiteiten organiseren. Zo laten ze zien dat ze solidair zijn met de LHBTIQ+ gemeenschap. 

Over Pluryn
Pluryn ondersteunt mensen met complexe zorgvragen bij het maken van eigen keuzes. Het magazine ‘Trots op wie ik ben’ vraagt aandacht voor de LHBTIQ+ doelgroep met een verstandelijke beperking. Het magazine is een idee van jongeren van Pluryn, locatie Kemnade Werkenrode. Het is daarmee hun product. 

Met dank aan 
Het magazine ‘Trots op wie ik ben’ kwam tot stand door de financiële bijdragen van het Trutfonds, de gemeente Nijmegen en Mr. F. Couvee-stichting

 Trutfonds-logo  Logo_Nijmegen_staand_rgb  coovee-stichting-logo

BEKIJK MAGAZINE TROTS

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen