Pluryn werkt aan verbetering resultaat jeugdzorgactiviteiten

14 feb 2023

Pluryn is voornemens een aantal ambulante activiteiten en poliklinieken in de regio af te bouwen of over te dragen aan een andere zorgaanbieder.  

Deze ontwikkeling past binnen de langetermijnstrategie van Pluryn, zoals beschreven in het meerjarenbeleidsplan 2022-2025. Daarin staat dat Pluryn op zijn terreinlocaties complexe zorg biedt aan een groep zeer kwetsbare jongeren en volwassenen. De ambulante zorg en poliklinieken van Pluryn staan ten dienste van deze zorg. 

Van belang is ook dat de ambulante zorg en poliklinieken financieel gezond zijn. Met name de jeugdzorgactiviteiten van Pluryn hebben het op dit moment financieel moeilijk. Inmiddels is Pluryn op verschillende fronten actief om het tij te keren. Als onderdeel hiervan kijkt de organisatie ook naar mogelijkheden om de resultaten van de ambulante en poliklinische activiteiten te verbeteren. 

Enkele ambulante activiteiten en poliklinieken lijden al langere tijd verlies. Omdat er geen duurzaam perspectief is, heeft Pluryn besloten deze activiteiten voor 30 juni 2023 af te bouwen of over te dragen aan een andere zorgorganisatie. Dit onder voorbehoud van een positief advies van de medezeggenschapsorganen. De omvang van de activiteiten is gering. Het betreft 9 teams op 5 locaties, samen goed voor ongeveer 1,5% van de Pluryn-omzet. Pluryn doet nog onderzoek naar de mogelijkheid om de resultaten van enkele andere ambulante activiteiten te verbeteren. Ambulante activiteiten die wel aansluiten bij het toekomstperspectief van Pluryn en financieel gezond zijn, blijven vanzelfsprekend bestaan.   

Pluryn beseft dat dit besluit ingrijpend kan zijn voor jongeren en kinderen met hun ouders, die thuis of op de polikliniek hulp krijgen. Pluryn is individueel in gesprek met cliënten en ouders en zorgt voor een warme overdacht van de zorg aan andere aanbieders. Zorg gaat altijd door, tenzij het behandeltraject volgens plan kan worden afgerond. Ook op de medewerkers van de betrokken ambulante teams en poliklinieken heeft dit besluit impact. Pluryn heeft deze professionals hard nodig en zij zijn dan ook allemaal welkom bij een ander team. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen