Expertise

Verslaving voor zijn? Take it Personal!

28 mrt 2023

Take it Personal! is een bewezen effectieve behandelmethode om risicovol gebruik van alcohol, cannabis of harddrugs te voorkomen bij jongeren/jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen. Met de interventie, die ontwikkeld is door de afdeling R&D van Pluryn, werken jongeren aan zelf opgestelde doelen.

Gedragswetenschappers en psychomotorische (PMT) therapeuten kunnen na een korte training met Take it Personal! aan de slag. In de interventie besteed je aandacht aan persoonlijkheidskenmerken die kunnen leiden tot gebruik: negatief denken, angstgevoeligheid, impulsiviteit of sensatie zoeken. Voor elk persoonlijkheidsprofiel is er een aparte versie van Take it Personal! beschikbaar. Het programma bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten (voor 3 à 4 jongeren met hetzelfde persoonlijkheidsprofiel) en vijf individuele sessies en duurt in totaal zes weken. In de groepsbijeenkomsten gaan jongeren onder andere aan de slag met PMT oefeningen. De jongere neemt een vertrouwenspersoon mee naar de individuele sessies, bijvoorbeeld een persoonlijk begeleider. 

Klik hier voor een beschrijving van de interventie en de effectiviteit. Neem voor meer informatie over Take it Personal! contact op met Daan Hulsmans (dhulsmans01@pluryn.nl) of Evelien Poelen (epoelen01@pluryn.nl) van de afdeling R&D van Pluryn.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen