Pluryn bespaart op inhuur ZZP’ers dankzij vaste medewerkers

25 mei 2023

Een oproep aan zorgmedewerkers om hun contracturen uit te breiden, heeft ervoor gezorgd dat Pluryn in 2023 flink bespaart op de inhuur van ZZP’ers en uitzendkrachten.  

Liefst 400 medewerkers van woon- en behandelgroepen, dagbestedingslocaties of ambulante zorg reageerden dit voorjaar positief en breidden hun contract voor minimaal een jaar met vier uur per week of meer uit. In ruil daarvoor kregen zij eenmalig €1000 bruto. Het aanbod gold zowel voor mensen met een vast als een tijdelijk contract. De totale omvang van het contract mag niet meer zijn dan 40 uur per week.  

Net als veel andere zorgorganisaties heeft ook Pluryn last van de krappe arbeidsmarkt. Om de roosters op de zorglocaties dicht te krijgen, moet in toenemende mate een beroep worden gedaan op ZZP’ers en uitzendkrachten. Die zijn relatief duur. De inhuur van externe zorgmedewerkers kostte Pluryn in 2022 46,5 miljoen euro, tegen 26,6 miljoen euro in 2021.  

Om een eind aan deze groei te maken, bedacht Pluryn begin dit jaar de actie '€1000 erbij? Die kans laat je toch niet liggen?’ Zo'n 400 medewerkers grepen deze kans aan. Zij krijgen niet alleen de bonus, maar ontvangen als gevolg van hun contractuitbreiding ook meer salaris, pensioen, vakantiegeld, verlof en eindejaarsuitkering.  

Belangstellende medewerkers konden de uitbreiding van hun contract zelf in gang zetten door een druk op de knop in het personeelssysteem. Na akkoord van hun leidinggevende ging de nieuwe situatie in. 

Mede dankzij de actie is de inhuur van tijdelijke zorgmedewerkers bij Pluryn in 2023 gestabiliseerd. Daarnaast profiteren ook cliënten. De inzet van meer eigen medewerkers zorgt voor stabielere teams, bekende gezichten en meer ervaring op de groep. Dat samen leidt tot beter leef- en werkklimaat op de woon- en behandelgroepen. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen