Mirjam van den Nieuwenhuijzen bestuurslid Jeugdzorg Nederland

30 nov 2023

Mirjam-72dpi-7979Mirjam van den Nieuwenhuijzen is op woensdag 29 november benoemd tot bestuurslid van Jeugdzorg Nederland. Zij volgt Bas Timman op, die per 1 januari vertrekt als bestuurslid bij de branchevereniging. Mirjam gaat de functie vervullen naast haar werk als bestuurder van Pluryn.  

De algemene ledenvergadering stemde woensdag unaniem in met de benoeming. Mirjam is er blij mee. “Ik wil een bijdrage leveren aan het zorglandschap, ten behoeve van kinderen, jongeren en hun gezinnen. En ik vind het belangrijk dat de Jeugdzorg Nederland een ontwikkeling doormaakt naar een proactieve speler, als autoriteit op het gebied van de jeugdhulp. Passend bij de belangrijke politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Als bestuurder van een landelijk werkende organisatie met een regionale inbedding, kan ik beide perspectieven bij elkaar brengen”, zo luidt haar motivatie. 

Mirjam zal zich binnen het bestuur onder meer gaan bezighouden met de transformatie van JeugdzorgPlus. “De om- en afbouw van JeugdzorgPlus mag niet leiden tot een afbraak van de zorgvuldig opgebouwde infrastructuur voor de meest kwetsbare groep", zegt ze daarover. “Ik zie een integratie-opdracht voor me, waarin we tot een doorlopend zorgaanbod komen voor de totale doelgroep. Met passende zorg als uitgangspunt.” 

Met de benoeming van Mirjam is Pluryn vertegenwoordigd in de besturen van twee belangrijke brancheverenigingen. Eerder trad Annette Imhof toe tot het bestuur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen