Feestelijke opening Het Klaverhof in Maarsbergen

opening-klaverhof

20 sep 2023

"Geen dikke deuren en hekken, geen grote groepen en afzonderingsruimtes. Maar kleinschalige groepen voor maximaal 5 kinderen in een huiselijke sfeer. Met goed opgeleide medewerkers die er voor de jongeren zijn," zei Pluryn bestuurder Mirjam van den Nieuwenhuijzen bij de opening van Het Klaverhof. Pluryn opende op 18 september deze gloednieuwe en moderne locatie in Maarsbergen. Alle maatschappelijke ideeën over verbetering van de JeugdzorgPlus zijn hierbij meegenomen. En de jongeren zorgden zelf ook voor input.  

Het was een feestelijke dag. De zon brak door. De genodigden kregen een gastvrij welkom in een partytent met uitzicht op Het Klaverhof. Joyce van Spaandonk en Susan van der Woude, de directeuren Bedrijfsvoering en Zorg & Behandeling van Pluryn-locatie Valkenheide, spraken als eerste. De realisatie van dit nieuwe complex betekent een enorme boost voor hun locatie in Maarsbergen.

Kans 
Daarna nam Pluryn bestuurslid Mirjam van den Nieuwenhuijzen het woord. “Ik ben trots op de jeugdhulp die wij bieden bij Pluryn. Trots op de medewerkers die elke dag met hart en ziel voor onze cliënten klaarstaan.” 
“Deze prachtige nieuwe gebouwen vervangen Lindenhorst in Zeist, onze oude locatie voor JeugdzorgPlus. We moesten vertrekken omdat de Rijksgebouwendienst de huur opzegde. Het vertrek bij Lindenhorst was een kans voor Pluryn. Een kans om de JeugdzorgPlus om te bouwen tot een locatie die de best passende zorg voor jongeren biedt.” 
Mirjam dankte iedereen die bij het project betrokken was. In het bijzonder projectmanager Marcel van Schaik. 

Geluk 
Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug verzorgde vervolgens de officiële opening van Het Klaverhof. Samen met twee jongeren onthulde hij de officiële Pluryn-paarse zuil voor Het Klaverhof. 
Het Klaverhof bestaat uit vier gebouwen rond een hofje. Samen verbeelden zij een klavertje vier. Een symbool dat staat voor het geluk dat Pluryn jongeren in hun verdere leven toewenst. 

Winkel 
Aansluitend op de officiële opening konden de bezoekers meedoen aan een rondleiding. De woongroepen zien er ruim en modern uit. Mensen die Lindenhorst kenden, spraken van een grote vooruitgang. Een jongere is het hiermee eens. Het enige wat hij mist, is winkels in de directe omgeving. Burgemeesters Naafs denkt daar wel een oplossing voor te hebben. Hij kent een ondernemer met een rijdende winkel. Misschien kan die langskomen. 
Het leek wel of de jongeren op hun wenken bediend werden. Want nadat de gasten vertrokken waren, stopte een mobiele frietkraam voor de deur. En konden de jongeren de dag afsluiten met een feestmaaltijd. 

De inrichting van de tuinen van Het Klaverhof is mede mogelijk gemaakt door de fondsen Mr.F. Couvee-stichting, Stichting van het Kind, Dr. C.J. Vaillant fonds, Stichting De Lichtboei, K.F. Hein Fonds. De inrichting van de tuin is ontworpen en aangelegd door Yalp. 

Meer weten over Het Klaverhof? Download hier de locatiefolder.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen