Zwembad De Winckelsteegh gesloten

19 jan 2024

De afdeling Bouw & Techniek van Sportfondsen Nederland adviseerde begin januari van dit jaar om het zwembad van locatie De Winckelsteegh in Nijmegen zo snel mogelijk te sluiten, in verband met constructieve en installatietechnische gebreken. Pluryn heeft het advies overgenomen en het zwembad gesloten. Pluryn is in overleg met externe gebruikers over het afronden van de dienstverleningsovereenkomsten.

Dat het zwembad in slechte staat verkeert, stelde Sportfondsen Nederland anderhalf jaar geleden al vast. Het advies was toen om het zwembad eind 2023 te sluiten of het voordien ingrijpend te renoveren. Renovatie heeft om financiële redenen niet plaatsgevonden. Wel is het hoogstnoodzakelijke onderhoud gepleegd, om veilig gebruik te waarborgen. Eind vorig jaar is Sportfondsen Nederland opnieuw gevraagd om onderzoek te doen naar de technische staat van de voorziening. Dat onderzoek is nu afgerond, met het advies om definitief te sluiten als resultaat.

Pluryn vindt het jammer dat het zwembad dicht moet en begrijpt de teleurstelling van gebruikers, maar veiligheid van alle gebruikers staat voorop. Ook ziet Pluryn het belang van bewegingstherapie in het water voor bewoners van Pluryn. Daarom wordt onderzoek gedaan naar mogelijke alternatieven, zonder dat daarvoor een volwaardig zwembad hoeft te worden geëxploiteerd. Gedacht kan bijvoorbeeld worden aan een kleinschalig therapeutisch behandelbad. In de tussentijd worden voor bewoners van De Winckelsteegh alternatieve vormen van bewegen georganiseerd.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen