eHealth: technologische hulpmiddelen

Nieuwe (ICT-)technologieën bieden mooie kansen om zorg slimmer te organiseren en de zorg voor mensen met complexe ondersteuningsvragen te verbeteren. eHealth heeft de toekomst en daar spelen wij heel gericht op in. Zo testen we in ons eigen Living Lab de nieuwste ontwikkelingen uit en voegen we de beste toe aan onze eigen zorgprogramma’s.

In ons streven naar optimale zorg, maken we steeds vaker gebruik van blended care. Deze mix van regulier contact en online ondersteuning stelt zorgvragers beter in staat om zelf de regie over hun welzijn - en daarmee hun leven - te voeren. 

Serious gaming 
Mensen die gamen, zijn geneigd te blijven oefenen om steeds hogere scores te halen. Serious gaming hanteert hetzelfde principe, met het verschil dat het inzet op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Mooi voorbeeld is Dojo. Deze serious game meet iemands hartslag en huidgeleiding via een koppeling aan het biofeedbacksysteem. Dojo-spelers zien op een scherm hoeveel stress zij ervaren en welke technieken helpen om deze te reduceren. Scores hangen af van hoe rustig en diep spelers ademhalen. R&D onderzoekt samen met de Radboud Universiteit of Dojo echt helpt bij het leren reguleren van emoties bij jongeren.

Meer weten?
Verstuur een mailfilm over Dojo

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen