Coronavirus - Zorg gaat door

CoronaDe zorg aan jongeren en volwassen cliënten van Pluryn gaat door tijdens de coronacrisis. Pluryn doet daar alles aan. Een crisisteam volgt alle landelijke richtlijnen van het RIVM, de GGD en de brancheorganisaties. Pluryn maakt dan zijn eigen beleid. Iedere locatie kan daarbij zijn afwegingen maken. Waar nodig neemt het crisisteam extra maatregelen. Alle maatregelen zijn bedoeld om jongeren, cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus, COVID-19. 

Nieuwe versoepelingen vanaf 25 september

Anderhalve meter en gebruik mondkapjes 

  • Het gebruik van mondkapjes vervalt per 25 september. Behalve bij lichamelijke verzorging van cliënten die meer risico lopen. 
  • De 1,5 meter afstand is per 25 september niet meer verplicht. Het advies wordt ‘Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand’. 

Bezoek 
Voor bezoek aan cliënten gelden de volgende regels: 

  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand. 
  • Behoort de cliënt tot de risicogroep? Overleg dan met de ouders* over het dragen van mondkapje type IIR.
  • Het beleid verandert niet voor bezoek aan cliënten in quarantaine of isolatie
  • Wacht een huisgenoot van een cliënt op de uitslag van een coronatest? Dan draagt het bezoek een mondkapje type IIR.
  • Wacht een groepsleider/begeleider van een cliënt op de uitslag van een coronatest? Dan draagt het bezoek een mondkapje type IIR. 

* Of wettelijk vertegenwoordiger

Corona toegangsbewijs voor cliënten zonder mobiel of DigiD
De regering voert op 25 september het corona toegangsbewijs in. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar die een horecabedrijf binnen wil.  En bij bezoek aan evenementen, bioscoop of theater. Cliënten hebben niet altijd een DigiD of mobiele telefoon. En daarmee dus ook geen corona toegangsbewijs. Wat kunnen zij doen als zij toch zo’n locatie willen bezoeken? Je leest het hier.

Vaccineren tegen corona

Pluryn volgt het vaccinatiebeleid van de overheid. Vanaf 1 februari 2021 kwamen volwassen cliënten in aanmerking voor vaccinatie. Daarna volgden medewerkers van locaties voor volwassenen. Vanaf april/ mei kwamen de medewerkers en jongeren van jeugdzorg aan de beurt.
Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Of je je laat vaccineren, beslis je zelf. Pluryn adviseert iedereen zich te laten vaccineren.

Veelgestelde vragen over vaccineren 

Corona servicedesk
Pluryn heeft een corona servicedesk ingericht voor medewerkers. Medewerkers kunnen hier een (vermoeden van) besmetting melden. Ook kunnen ze terecht met vragen. Niet-medewerkers kunnen met vragen terecht bij communicatie@pluryn.nl of hun contactpersoon bij Pluryn.