Coronavirus - Zorg gaat door

CoronaDe zorg aan jongeren en volwassen cliënten van Pluryn gaat door tijdens de coronacrisis. Pluryn doet daar alles aan. Een crisisteam volgt alle landelijke richtlijnen van het RIVM, de GGD en de brancheorganisaties. Pluryn maakt dan zijn eigen beleid. Iedere locatie kan daarbij zijn afwegingen maken. Waar nodig neemt het crisisteam extra maatregelen. Alle maatregelen zijn bedoeld om jongeren, cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus, COVID-19. 

Vaccineren tegen corona

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen. Zo krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Maar anderhalve meter afstand houden blijft voorlopig de norm. Het advies blijft om te testen bij klachten.   

Wanneer ben ik aan de beurt? 
Pluryn volgt het vaccinatiebeleid van de overheid. Vanaf 1 februari komen volwassen cliënten in aanmerking voor vaccinatie. Dan volgen medewerkers van locaties voor volwassenen. Daarna de medewerkers en jongeren van jeugdzorg.
Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Of je je laat vaccineren, beslis je zelf. Pluryn adviseert iedereen zich te laten vaccineren.

Veelgestelde vragen over vaccineren

Nieuwe maatregelen

Pluryn moet nieuwe maatregelen nemen door de tweede corona-golf en toename van besmettingen. Voor alle bezoek- en behandelafspraken op locatie geldt strikte naleving van de 1,5 meter maatregel. Bezoekers en leveranciers van een locatie met cliënten/ jongeren melden zich vooraf bij de leidinggevende van de locatie. Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes is verplicht (bij binnenkomst en bij verplaatsen).

 • Bezoekers op locatie voor cliënt: niet meer dan 1 persoon per dag (kinderen tot 13 jaar niet meegerekend). Is een cliënt optimaal beschermd door het coronavaccin? Dan mag hij of zij voortaan 2 bezoekers per dag ontvangen. Voorwaarde: de andere cliënten op de groep zijn ook volledig gevaccineerd. 
 • Behandelafspraak: niet meer dan 2 volwassenen aanwezig. 
 • Er mogen maximaal 2 cliënten/begeleiders samen naar buiten wanneer zij niet tot één huishouden horen (kinderen tot 13 jaar niet meegerekend). 
 • Advies: beperk uitstapjes en reizen zoveel mogelijk. 
 • Sporten: jongeren (jong)volwassenen tot en met 26 jaar mogen weer in teamverband buiten sporten. Let op: dit geldt alleen voor sporten in de buitenlucht. Sportzalen blijven voorlopig gesloten. 
 • Vanaf dinsdag 16 maart mogen kinderen tot en met 12 jaar weer naar zwemles om een A-, B- of C-diploma te behalen. Bij klachten moeten kinderen thuisblijven. Ouders/verzorgers/begeleiders wachten tijdens de les buiten. De kleedkamers in het zwembad zijn open, maar de douches niet. Dit is toegevoegd aan het document Sporten tijdens coronacrisis. 
 • Kantoor/werkplek: voor alle kantoormedewerkers geldt de regel dat zij moeten thuiswerken. Uitzondering alleen als het niet anders kan en in overleg met leidinggevende.

Wat blijft?

 • Houd 1,5 meter afstand (18 jaar of ouder)
 • Was je handen met zeep
 • Nies in je elleboog
 • Geen handen schudden
 • Klachten? Blijf thuis.
 • Draag een mondkapje in openbare ruimtes en in het openbaar vervoer.

Corona servicedesk
Pluryn heeft een corona servicedesk ingericht voor medewerkers. Medewerkers kunnen hier een (vermoeden van) besmetting melden. Ook kunnen ze terecht met vragen. Niet-medewerkers kunnen met vragen terecht bij communicatie@pluryn.nl of hun contactpersoon bij Pluryn.

Hieronder vind je meer informatie voor cliënten, ouders en medewerkers,

Corona_afstand_2meter_770x440

Informatie voor jongeren en volwassen cliënten

nies-in-elleboog

Informatie voor ouders en verzorgers

handen-schudden

Informatie voor leveranciers

1_Corona_Blok-Tip-vd-week_375236px

Tips en informatie over Corona