Informatie voor jongeren en volwassenen

Het Corona-virus verspreidt zich verder in Nederland. De regering kwam met nieuwe regels op 15, 17, 23 en 31 maart. Pluryn nam veel maatregelen tegen Corona. We begrijpen dat dit vervelend voor je kan zijn. Maar we hopen dat er zo minder mensen ziek worden.

Wil je weten wat Pluryn allemaal doet? Hieronder lees je daar meer over.

Download poster

Corona_afstand_2meter_770x440
handen-wassen

Jongeren: bezoek en verlof

Jongeren kunnen bezoek krijgen onder voorwaarden. Maar op locaties met hoger risico is bezoek niet mogelijk. Pluryn beslist per locatie of bezoek kan. Woon je op een locatie waar je wel bezoek kunt krijgen? Dan zijn er strikte regels:

 • Je mag maar 1 bezoeker tegelijk krijgen voor maximaal 1 uur
 • Jij en de bezoeker zijn beide helemaal gezond
 • De bezoeker maakt vooraf een afspraak
 • Jullie gaan naar een plek buiten de groep
 • Jullie houden 1,5 meter afstand

We vragen je geen verlof te nemen. Is verlof echt nodig? Dan nemen we extra maatregelen uit voorzorg. We kijken bij jouw terugkomst of je niet ziek bent. Kwam je tijdens je verlof in aanraking met een besmet persoon? Dan moet je minimaal 14 dagen thuis blijven.

Volwassenen: bezoek en logeren

De veiligheid van cliënten staat voorop. Volwassen cliënten kunnen daarom geen bezoek ontvangen van je ouders, familie of vrienden. Je kunt ook niet meer op verlof of logeren. Deze regel geldt voor alle volwassenen in terreinlocaties en huizen van Pluryn.

Uitzonderingen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld als een ouder je iedere dag verzorgt. Of als je ouder zeer belangrijk is voor je welzijn. De leidinggevende van de locatie beslist daarover. Ga je toch logeren? Dan kijken we bij jouw terugkomst of je niet ziek bent. En of je contact had met besmette mensen.

De regel ging in op maandag 23 maart. We begrijpen hoe moeilijk dit is voor iedereen. We hopen dat deze regel snel niet meer nodig is. Je hoort het dan direct.

nies-in-elleboog

Welke maatregelen neemt Pluryn?

Alle scholen in Nederland zijn dicht tot en met 28 april. Die van Pluryn ook. Daarnaast gaan de activiteitencentra, meeste maatschappelijke ondernemingen en leerwerkcentra tijdelijk dicht. Soms blijven activiteitencentra op de terreinlocaties open.

Heb je ambulante behandeling of begeleiding? Deze gaat door, maar je begeleider of behandelaar belt wel eerst op. Het kan zijn dat het bezoek daarna niet doorgaat. In dat geval heb je contact via telefoon of beeldbellen. Ook poliklinieken behandelen via beeldbellen of met 1,5 meter afstand.

Wat kun je zelf doen tegen Corona?

Let extra op de gezondheidsregels:

 • houd 1,5 meter afstand
 • was je handen goed
 • schud geen handen
 • hoest en nies in je elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes
 • ga niet naar plekken waar veel mensen zijn
 • reis zo weinig mogelijk met de bus of trein
handen-schudden

Krijg ik bericht over besmetting?

Denken we dat cliënten/ jongeren of medewerkers Corona hebben? Dan nemen we direct maatregelen: die personen komen in quarantaine*. En we zoeken uit met wie ze contact hadden. Je hoort het als iemand op jouw groep ziek is. Heb je zelf klachten als koorts en benauwdheid? Bel je huisarts. En vertel het aan de begeleiding.

* Quarantaine = het apart zetten van mensen om besmetting van ziekte te voorkomen
tissues

Wil je meer weten?

Download dan de poster en folder van Pluryn over Corona.

De laatste info staat ook op de website van het RIVM.

Heb je nog meer vragen? Vraag het je begeleider of stuur een mail

Terug naar het overzicht