Corona_afstand_2meter_770x440

Informatie voor medewerkers

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Met deze webpagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren. Want alle maatregelen hebben grote impact op Pluryn. En op de manier waarop jij je werk doet. Deze situatie is uitzonderlijk. Het vraagt om enorme flexibiliteit en creativiteit van iedereen. Er is grote waardering voor de manier waarop iedereen hiermee omgaat, improviseert en meedenkt over oplossingen.

Download de poster

handen-schudden

Wat zijn de nieuwe maatregelen?

De overheid kwam met een versoepeling van de Corona maatregelen. De basisscholen voor speciaal onderwijs zijn vanaf 11 mei weer open. Scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) gingen 1 juni open. Jongeren krijgen ook weer ruimte om te sporten en naar buiten te gaan. Lees hier de nieuwe regels voor jongeren.
Volwassen cliënten mogen weer bezoek ontvangen en op verlof gaan. De activiteitencentra en (arbeidsmatige) dagbesteding gingen onder voorwaarden vanaf 11 mei open. De horeca ondernemingen openden vanaf 1 juni. Kinderdagcentra en dagopvang zijn onder voorwaarden weer open.

Een crisisteam volgt alle landelijke richtlijnen. Pluryn maakt dan zijn eigen beleid. Voor medewerkers van Pluryn geldt allereerst het beleid van Pluryn. De manager en het hoofd behandeling kunnen per locatie een eigen afweging maken.

handen-wassen

Gaat ambulante behandeling door?

Ambulante behandelingen gaan zoveel mogelijk door. Maar we moeten rekening houden met het risico op besmetting. Begeleiders of behandelaars bellen daarom altijd voordat zij op huisbezoek gaan. Daarna beslissen zij of ze wel of niet gaan. Gaan ze niet, dan houden zij contact met de cliënt via de telefoon of beeldbellen. De poliklinieken en locaties voor dagbehandeling kunnen kinderen in de leeftijd van de basisschool vanaf 11 mei weer op locatie ontvangen. Ook kinderdagcentra en dagopvang zijn onder voorwaarden weer open.

nies-in-elleboog

Bezoek en verlof?

Ouders en familie kunnen volwassen cliënten onder voorwaarden weer bezoeken. Verlof is vanaf 13 juni weer mogelijk voor gezonde, volwassen cliënten. Voor jongeren zijn de bezoek- en verlofregels verruimd.  

tissues

Aanmelden jongeren en volwassenen

Pluryn neemt weer nieuwe jongeren op. We moeten dan wel voldoen aan de voorwaarden in het protocol. Het protocol voor opname, doorstroom en uitstroom staat op Wegwijzer. Dit document bevat handige stappenplannen die je kunt volgen. 

Volwassenen nemen we aan. Maar wel in overleg met de manager en het hoofd behandeling van de locatie.


Wat te doen bij Corona op de groepen?

Heb je een vermoeden van besmetting bij jongeren/cliënten en medewerkers? Hoe zet je iemand dan in quarantaine? Pluryn heeft hiervoor protocollen. Je kunt ze vinden op de speciale Coronapagina’s op Intranet/ Sharepoint/ Wegzijzer.  Er zijn protocollen voor quarantaine, isolatie, cohortisolatie (groepsisolatie), bezoek & verlof, persoonlijke beschermingsmiddelen en meer.

Thuiswerken en beeldbellen

Het Corona-virus heeft ervoor gezorgd dat velen van ons thuiswerken. Gelukkig kunnen onze communicatielijnen het goed aan en worden de servers niet overbelast. ICT zorgt voor meer laptops, versnelt de overzetting van de afdelingsdata en zorgt dat applicaties ook thuis beschikbaar komen. Je kunt met collega's beeldbellen via Microsoft Teams. Teams staat gewoon in je Digitale Werkplek (DDW). Cliënten bel je met MDO Beeldbellen of ClickDocs.  Want Teams voldoet niet aan alle privacy eisen. Meer info vind je op de Corona pagina’s op Intranet/ Sharepoint.

Aanmelden vrijwilligers

Werk je op een locatie van Pluryn? En heb je met oud-medewerkers en familie afgesproken dat ze jullie ondersteunen? Meld hen ook aan als vrijwilliger. Gebruik daarvoor onderstaande link. Pluryn heeft ook vrijwilligers die willen ondersteunen op groepen die dat nodig hebben. Neem hiervoor contact op met de coördinator vrijwilligers.

Vrijwilligers aanmelden

Leren-op-afstand-web1

Alle informatie vind je op Intranet, Sharepoint, Wegwijzer

Houd de Corona-pagina’s op Intranet/ SharePoint/ Wegwijzer in de gaten. Dagelijks actualiseren we informatie. Alle protocollen staan op Wegwijzer. Hier vind je de volgende informatie:

  • Veelgestelde vragen over Corona.
  • Wat te doen bij besmetting?
  • Alles over verzuim, kinderopvang op de pagina HR Richtlijnen.
  • Uitgifte van beschermende materialen
  • Protocollen voor isolatie en quarantaine.

Op Intranet en Sharepoint vind je ook de contactgegevens van de Corona helpdesk.

Terug naar het overzicht