Informatie voor medewerkers

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Met deze webpagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren. Want alle maatregelen hebben grote impact op Pluryn. En op de manier waarop jij je werk kunt doen. De situatie waarin we nu verkeren, is uitzonderlijk. Het vraagt om enorme flexibiliteit en creativiteit van iedereen. Er is grote waardering voor de manier waarop iedereen hiermee omgaat, improviseert en meedenkt over oplossingen.

Download de poster

Corona_afstand_2meter_770x440
handen-schudden

Wat zijn de nieuwe maatregelen?

Op 15, 17, 23 en 31 maart kondigde de overheid strengere maatregelen aan voor omgang met het Corona-virus. Alle scholen in Nederland sluiten tot en met 28 april. Ook de Pluryn scholen. Daarnaast sluit Pluryn de activiteitencentra, leerwerkcentra en meeste maatschappelijke ondernemingen. Activiteitencentra op terreinlocaties kunnen in overleg dicht.

Een crisisteam volgt alle landelijke richtlijnen van het RIVM, de GGD en de brancheorganisaties. Pluryn maakt dan zijn eigen beleid. Waar nodig neemt het crisisteam extra maatregelen. Voor medewerkers van Pluryn geldt allereerst het beleid van Pluryn.

Gaat behandeling thuis door?

Ambulante behandelingen gaan zoveel mogelijk door. Maar we moeten rekening houden met het risico op besmetting. Begeleiders of behandelaars bellen daarom altijd voordat zij op huisbezoek gaan. Daarna beslissen zij of ze wel of niet gaan. Gaan ze niet, dan houden zij contact met de cliënt via de telefoon of beeldbellen. Ook de poliklinieken behandelen via beeldbellen of met 1,5 meter afstand.
handen-wassen
nies-in-elleboog

Bezoek en verlof?

Ouders en familie kunnen volwassen cliënten tijdelijk niet bezoeken. Uitzonderingen voor bezoek aan volwassenen zijn mogelijk. Voor jongeren zijn de bezoekregels iets aangepast. Jongeren en cliënten kunnen tijdelijk ook niet meer op verlof of uit logeren. De regeling duurt zo lang als nodig is. 

Jongeren en volwassen cliënten die nu verlof nemen, blijven thuis tot de Corona-crisis voorbij is. Ook hier geldt: uitzonderingen daargelaten.

Aanmelden jongeren en volwassenen

Pluryn neemt in overleg nieuwe jongeren op. Bijvoorbeeld bij een crisis of rechterlijke machtiging. We maken per jongere een afweging. 

Volwassenen nemen we aan. Maar wel in overleg met de manager en het hoofd behandeling van de locatie.


tissues

Wat te doen bij Corona op de groepen?

Heb je een vermoeden van besmetting bij jongeren/cliënten en medewerkers? Hoe zet je iemand dan in quarantaine? Pluryn heeft hiervoor protocollen. Je kunt ze vinden op de speciale Coronapagina’s op Intranet/ Sharepoint/ Wegzijzer.  Er zijn protocollen voor quarantaine, isolatie, cohortisolatie (groepsisolatie), bezoek & verlof, persoonlijke beschermingsmiddelen en meer.

Thuiswerken en beeldbellen

Het Corona-virus heeft ervoor gezorgd dat velen van ons thuiswerken. Gelukkig kunnen onze communicatielijnen het goed aan en worden de servers niet overbelast. ICT zorgt voor meer laptops, versnelt de overzetting van de afdelingsdata en zorgt dat applicaties ook thuis beschikbaar komen. Verder raadt Pluryn aan om te beeldbellen via Microsoft Teams. Dat is de meest veilige app. Teams staat gewoon in je Digitale Werkplek (DDW). Jij als leidinggevende kunt bestellingen doen als dat nodig is. Meer info vind je op de Corona pagina’s op Intranet/ Sharepoint.

Aanmelden vrijwilligers

Werk je op een locatie van Pluryn? En heb je met oud-medewerkers en familie afgesproken dat ze jullie ondersteunen? Meld hen ook aan als vrijwilliger. Gebruik daarvoor onderstaande link. Pluryn heeft ook vrijwilligers die willen ondersteunen op groepen die dat nodig hebben. Neem hiervoor contact op met de coördinator vrijwilligers.

Vrijwilligers aanmelden

Alle informatie vind je op Intranet, Sharepoint, Wegwijzer

Houd de Corona-pagina’s op Intranet/ SharePoint/ Wegwijzer in de gaten. Dagelijks actualiseren we informatie. Alle protocollen staan op Wegwijzer. Hier vind je de volgende informatie:

  • Veelgestelde vragen over Corona.
  • Wat te doen bij besmetting?
  • Alles over verzuim, kinderopvang op de pagina HR Richtlijnen.
  • Uitgifte van beschermende materialen
  • Protocollen voor isolatie en quarantaine.

Op Intranet en Sharepoint vind je ook de contactgegevens van de Corona helpdesk.

Terug naar het overzicht

Leren-op-afstand-web1