Corona_afstand_2meter_770x440

Ouders en verzorgers

Het Corona-virus verspreidt zich minder snel in Nederland. De regering kwam met nieuwe regels voor juni en juli. Vraagt u zich af hoe Pluryn hiermee omgaat? Op deze pagina leest u daar meer over. Voorop staat: de zorg aan cliënten moet doorgaan. We doen er alles aan om besmettingen te voorkomen. Gebeurt er iets? Dan nemen we direct maatregelen. Het management en hoofd behandeling maken per locatie een eigen afweging. En u hoort het natuurlijk direct als uw kind of verwant toch besmet is.

Download de poster
handen-schudden

Wat kan er weer?

Bezoek en verlof is onder voorwaarden weer mogelijk. De scholen, dagbesteding, leerwerkcentra en maatschappelijke ondernemingen zijn weer open.  Dat geldt ook voor kinderdagcentra en dagopvang. Ambulante behandeling ging al door. Op locatie of via beeldbellen. De poliklinieken en dagbehandelingscentra behandelen weer op locatie. 
Jongeren en volwassenen krijgen ook weer ruimte om te sporten en naar buiten te gaan. 


tissues

Krijg ik bericht over besmetting?

Denken we dat een cliënt/ jongere of medewerker Corona heeft. Dan nemen we direct maatregelen: de betrokkenen komen in quarantaine *. En we kijken met wie de cliënt/ jongere contact had. De locatie meldt het natuurlijk direct als uw kind of verwant ziek is.

* Quarantaine = het apart zetten van mensen om besmetting van ziekte te voorkomen
nies-in-elleboog

Wat blijft zo?

De gezondheidsregels blijven gelden:

  • houd 1,5 meter afstand
  • was je handen goed
  • schud geen handen
  • hoest en nies in je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • ga niet naar plekken waar veel mensen zijn
  • reis je met de bus of trein? 
    Draag dan een mondkapje 

Opgeven als vrijwilliger?

Pluryn ontving al veel aanmeldingen van ouders en verwanten voor vrijwilligerswerk. En dat is natuurlijk geweldig en hartverwarmend. Vrijwilligers zijn zeer welkom in deze moeilijke periode. Er is van alles te doen, zoals boodschappen of cliënten bellen.
Wilt u Pluryn als vrijwilliger ondersteunen tijdens de Corona-crisis? Ga dan naar werkenbijpluryn.nl. Er is een speciale vacature voor vrijwilligers. 

Aanmelden vrijwilligers

Meer weten?

Wilt u meer weten? Download dan de poster en folder van Pluryn over Corona.

Actuele informatie staat ook op de website van het RIVM.

Heeft u nog meer vragen? Vraag het de begeleider of stuur een mail

Terug naar het overzicht