Corona_afstand_2meter_770x440

Ouders en verzorgers

Het Corona-virus verspreidt zich minder snel in Nederland. De regering kwam met nieuwe regels voor juni en juli. Vraagt u zich af hoe Pluryn hiermee omgaat? Op deze pagina leest u daar meer over. Voorop staat: de zorg aan cliënten moet doorgaan. We doen er alles aan om besmettingen te voorkomen. Gebeurt er iets? Dan nemen we direct maatregelen. Het management en hoofd behandeling maken per locatie een eigen afweging. En u hoort het natuurlijk direct als uw kind of verwant toch besmet is.

Download de poster
handen-schudden

Maatregelen bij Pluryn

De basisscholen voor speciaal onderwijs zijn vanaf 11 mei weer open. Scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) openden op 1 juni. Jongeren krijgen ook weer ruimte om te sporten en naar buiten te gaan. Lees hier de nieuwe regels voor jongeren.

De activiteitencentra, dagbesteding en leerwerkcentra gingen vanaf 11 mei stap voor stap weer open. Dat geldt ook voor kinderdagcentra en dagopvang. Ambulante behandeling ging al door. Op locatie of via beeldbellen. De poliklinieken en dagbehandeling ontvangen kinderen in de leeftijd van de basisschool vanaf 11 mei weer op locatie. De horeca ondernemingen van Pluryn openden op 1 juni.

tissues

Krijg ik bericht over besmetting?

Denken we dat een cliënt/ jongere of medewerker Corona heeft. Dan nemen we direct maatregelen: de betrokkenen komen in quarantaine *. En we kijken met wie de cliënt/ jongere contact had. De locatie meldt het natuurlijk direct als uw kind of verwant ziek is.

* Quarantaine = het apart zetten van mensen om besmetting van ziekte te voorkomen
nies-in-elleboog

Bezoek en verlof?

De veiligheid van uw kind of verwant staat voorop. Pluryn heeft de regels versoepeld. Lees hier de bezoek- en verlofregels voor jongeren en de bezoek- en verlofregels voor volwassen cliënten.

We hopen dat deze regels snel niet meer nodig zijn. U hoort het dan direct.

Opgeven als vrijwilliger?

Pluryn ontving al veel aanmeldingen van ouders en verwanten voor vrijwilligerswerk. En dat is natuurlijk geweldig en hartverwarmend. Vrijwilligers zijn zeer welkom in deze moeilijke periode. Er is van alles te doen, zoals boodschappen of cliënten bellen.
Wilt u Pluryn als vrijwilliger ondersteunen tijdens de Corona-crisis? Ga dan naar werkenbijpluryn.nl. Er is een speciale vacature voor vrijwilligers. 

Aanmelden vrijwilligers

Meer weten?

Wilt u meer weten? Download dan de poster en folder van Pluryn over Corona.

Actuele informatie staat ook op de website van het RIVM.

Heeft u nog meer vragen? Vraag het de begeleider of stuur een mail

Terug naar het overzicht