Ouders en verzorgers

Het Corona-virus verspreidt zich verder in Nederland. De regering kwam met nieuwe maatregelen op 15, 17, 23  en 31 maart. Vraagt u zich af hoe Pluryn hiermee omgaat? Op deze pagina leest u daar meer over. Voorop staat: de zorg aan cliënten moet doorgaan. En we doen er alles aan om besmettingen te voorkomen. Gebeurt er iets? Dan nemen we direct maatregelen. En u hoort het natuurlijk direct als uw kind of verwant toch besmet is.

Download de poster
Corona_afstand_2meter_770x440
nies-in-elleboog

Bezoek en verlof?

De veiligheid van uw kind of verwant staat voorop. Daarom nam Pluryn een nieuw besluit over bezoek: lees hier de bezoekregels voor jongeren en de bezoekregels voor volwassen cliënten.

Jongeren en volwassen cliënten kunnen ook niet meer op verlof of logeren. Deze regel geldt voor alle locaties van Pluryn. Voor terreinlocaties en huizen, voor jongeren en volwassenen. Uitzonderingen zijn mogelijk. De leidinggevende van de locatie beslist daarover.

We begrijpen hoe moeilijk dit is voor iedereen. We hopen dat deze regels snel niet meer nodig zijn. U hoort het dan direct.

Krijg ik bericht over besmetting?

Denken we dat een cliënt/ jongere of medewerker Corona heeft. Dan nemen we direct maatregelen: de betrokkenen komen in quarantaine *. En we kijken met wie de cliënt/ jongere contact had. De locatie meldt het natuurlijk direct als uw kind of verwant ziek is.

* Quarantaine = het apart zetten van mensen om besmetting van ziekte te voorkomen
tissues
handen-schudden

Maatregelen bij Pluryn

Alle scholen in Nederland zijn gesloten tot en met 28 april. Die van Pluryn ook. Daarnaast zijn de activiteitencentra, poliklinieken, meeste maatschappelijke ondernemingen en leerwerkcentra tijdelijk dicht. De activiteitencentra op de terreinlocaties blijven soms open. Ambulante behandeling gaat zoveel mogelijk door. Maar we moeten rekening houden met het risico op besmetting. Begeleiders of behandelaars bellen daarom altijd voordat zij op huisbezoek gaan. Daarna beslissen zij of ze wel of niet gaan. Gaan ze niet, dan houden zij contact met de cliënt via de telefoon of beeldbellen. Ook de poliklinieken behandelen via beeldbellen of met 1,5 meter afstand.

Opgeven als vrijwilliger?

Pluryn ontving al veel aanmeldingen van ouders en verwanten voor vrijwilligerswerk. En dat is natuurlijk geweldig en hartverwarmend. Vrijwilligers zijn zeer welkom in deze moeilijke periode. Er is van alles te doen, zoals boodschappen of cliënten bellen.
Wilt u Pluryn als vrijwilliger ondersteunen tijdens de Corona-crisis? Ga dan naar werkenbijpluryn.nl. Er is een speciale vacature voor vrijwilligers. 

Aanmelden vrijwilligers

Meer weten?

Wilt u meer weten? Download dan de poster en folder van Pluryn over Corona.

Actuele informatie staat ook op de website van het RIVM.

Heeft u nog meer vragen? Vraag het de begeleider of stuur een mail

Terug naar het overzicht