8_Corona_Blok-Rouw-en-verlies_375236px

Rouw en verlies

Je hoort vaak over 'verwerking': verwerking van rouw en verlies. Net of alle verlies te verwerken is. Dat er een einde aan zit. Alsof je het verdriet weg gooit na 'verwerking'. En dat het dan weg blijft. Misschien is dat soms zo. Maar niet altijd. Verlies-ervaring is een beter woord. 

Hieronder vind je links naar websites over rouw en verlies.
Klik op de + om meer te zien.

Op deze website legt Steffie alles uit over de dood. Dat is niet zo’n leuk onderwerp, maar het is wel een heel belangrijk onderwerp.

Steffie legt je uit wat dood zijn is en hoe begraven en cremeren gaat. Je kan ook een eigen wensenboekje invullen. Daarin kan jij aangeven wat jij zou willen als je dood bent. Ook proberen we je te leren omgaan met het verdriet als iemand dood is.

www.allesoverdedood.nl

 

Lied over de dood door Tommie van Sesamstraat

https://youtu.be/ewAw6Ik9MCw

 

Korte film over vier vrienden. Een van hen is ziek en gaat dood. De film toont gesprekken met zijn zus, de dokter en de geestelijk verzorger en beelden van het afscheid en de begrafenis.

https://vimeo.com/17117473

 

Expertisecentrum Omgaan met verlies

https://www.omgaan-met-verlies.nl 

 

De Rouwkubus is voor cliënten, familieleden en begeleiders die met elkaar in gesprek willen over rouw en verlies. Je kunt de kubus in een gesprek met twee personen gebruiken, bijvoorbeeld in een begeleidingsgesprek. Ook kun je de kubus inzetten bij een teamvergadering.

https://www.senso-care.nl/rouwkubus.html

Website met picto's over o.a. sterven en rouw

www.sclera.be

 

Mooie, gevoelige animatie over de dood zonder tekst. De animatie verbeeldt de dood als een vriendelijk spook met een masker op.

https://youtu.be/ofnCdC8P70g

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen