Expertise

Dit doen we er niet zomaar even bij, participatie is onderdeel van ons bedrijfsproces

Hans vertelt over de samenwerking met Pluryn

GroenWerkXL ontwerpt, onderhoudt en legt het groen aan van openbare ruimtes, parken, bedrijfstuinen, sportterreinen en natuurlandschappen. Het commerciële groenbedrijf helpt cliënten van locatie Het Hietveld al jaren bij het opdoen van werkervaring.

“We trainen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en bieden passend werk. Dit doen we er niet zomaar even bij, maar maakt deel uit van ons totale bedrijfsproces,” vertelt eigenaar Hans Terhorst. “Cliënten die dagbesteding doen, kunnen in potentie vaak meer. Door hen gericht op te leiden, geven we meer loonwaarde mee. We besteden veel tijd aan het bijbrengen van vakkennis.

Minstens zo belangrijk zijn werknemersvaardigheden, zoals op tijd komen, omgaan met kritiek en omgaan met collega’s. Hebben werknemers voldoende vaardigheden ontwikkeld, dan kunnen ze doorstromen naar regulier werk.”

De project-ervaringen zijn tot nu toe alleen maar positief, concludeert Hans. “Medewerkers en cliënten merken dat het terrein van Het Hietveld er beter uitziet. De jongeren zijn gemotiveerd. Nu is er altijd een begeleider van Het Hietveld aanwezig. Maar als ze eenmaal buiten de locatie gaan werken, moet dat niet meer nodig zijn.”

Foto: Geoffrey, assistent-medewerker van GroenWerkXL, aan de slag met de bosmaaier

 

 

Het stappenplan van GroenWerkXL:

1

GroenWerkXL integreert het ‘opdoen van werkervaring’ in bedrijfsproces

GroenWerkXL doet maatschappelijk verantwoord ondernemen ‘er niet zomaar even bij’. Het is een belangrijk onderdeel van de visie en missie en geïntegreerd in het bedrijfsproces.
2

Bijbrengen van vaardigheden voor werknemers

GroenWerkXL besteedt veel tijd aan het bijbrengen van vakkennis, maar ook aan het aanleren van werknemersvaardigheden. Denk aan zaken als op tijd komen, omgaan met kritiek en omgaan met collega’s.
3

De assistent-medewerkers gaan werken buiten het terrein

De eerste ervaringen doen de medewerkers op bij werkzaamheden op het terrein van Pluryn. Als ze eraan toe zijn, kunnen ze ook 'buiten' voor GroenWerkXL gaan werken, voor andere bedrijven en instellingen
4

Werken naar loonwaarde

Hebben werknemers voldoende vaardigheden ontwikkeld, dan kunnen ze doorstromen naar regulier werk. Hier kregen ze betaald naar loonwaarde.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen