Als geestelijk verzorger werk je op twee locaties van Pluryn. Je bent betrokken, maakt gemakkelijk contact en weet mensen met elkaar te verbinden. Ben jij deze verbinder en pionier? Solliciteer dan snel!
Wat doe je als geestelijk verzorger?
Als geestelijk verzorger bied je individuele begeleiding en groepsgesprekken aan cliënten. Je geeft hen de ruimte om op verhaal te komen en ondersteunt cliënten, hun netwerk en collega’s bij vragen over zingeving, rouw, ethiek en gender. Ook begeleid je rituelen en vieringen bij afscheid, herdenken en feestelijke momenten. Je maakt deel uit van het team geestelijk verzorgers van Pluryn en draagt actief bij aan de ontwikkeling van nieuwe vormen van geestelijke verzorging. Je werkt 10 uur per week, verdeeld over Het Hietveld (Beekbergen) en De Beele (Voorst).
Binnen Het Hietveld verzorg je een kerkdienst op Sainte Marie, een locatie voor de ouder wordende cliënt. Daarnaast verzorg je een dienst op locatie Het Hietveld voor terreinbewoners, én leg je actief contact met kerkgenootschappen en andere voorzieningen voor zingeving in de wijk en rondom onze locaties. Zo help je bewoners om ook daar hun plek te vinden. Daarnaast heb je regelmatig overleg met het management en vervul je een signalerende en adviserende rol binnen de organisatie.
Binnen De Beele heb je een coördinerende functie. Je werkt met jongeren met complexe problematiek, voor wie de stap naar externe ondersteuning soms groot is. Het is dan nodig dat jij als geestelijk verzorger eerst zelf het contact aangaat en het traject start, voordat je de jongere kunt toeleiden naar passende ondersteuning buiten het terrein. Daarbij kan het een te grote stap zijn voor jongeren om de veilige omgeving van De Beele te verlaten. In die gevallen bied je ondersteuning op locatie en help je hen om op hun eigen tempo een brug te slaan naar passende voorzieningen, bijvoorbeeld in hun regio van herkomst.
Hier herken jij jezelf in als geestelijk verzorger
- Je hebt een afgeronde WO (master) opleiding op het gebied van geestelijke verzorging, religiewetenschappen of theologie;
- Bij voorkeur voldoe je aan de eisen van de VGVZ en ben je geregistreerd bij de SKGV, of ben je bereid je te laten registreren;
- Je bent enthousiast, flexibel en toont initiatief en lef om samen te werken aan vormen van geestelijke verzorging gericht op het heden en de toekomst;
- Je hebt een brede belangstelling en kan aansluiten bij alle zingevingsthema's van cliënten;
- Je hebt ervaring met jongeren en/of LVB jongeren;
- Je bent 10 uur per week beschikbaar en hebt een rijbewijs en een auto.
Locatie en doelgroep
De Geestelijke Verzorging is ondergebracht binnen de afdeling Kwaliteit & Kennis. We werken vanuit een beleidsvisie aan goede zorg waar persoonsgerichte zorg centraal staat en een zo normaal mogelijk leven. Je werkt zelfstandig op een locatie, inhoudelijk ondersteund door de coördinator en de vakgroep Geestelijke Verzorging, functioneel val je onder de afdeling Kwaliteit & Kennis. De vakgroep bestaat uit vijf geestelijk verzorgers, werkzaam op verschillende locaties.
Het Hietveld (Beekbergen) en Sainte Marie (Apeldoorn) ondersteunen (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en een intensieve begeleidingsvraag. Vaak is er sprake van bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek, zoals autisme, een persoonlijkheidsstoornis of hechtingsproblematiek. De begeleiding en behandeling richten zich op het behouden en vergroten van zelfredzaamheid, sociale vaardigheden en participatie. Je werkt op beide locaties.
De Beele, gevestigd in Voorst, is een orthopedagogisch behandelcentrum waar jongeren (12-23) met een licht verstandelijke beperking en zeer complexe gedragsproblemen worden behandeld. Op het terrein staan verschillende kleinschalige behandelgroepen waar maximaal zes jongeren verblijven. De jongeren en hun gezinssysteem hebben vaak een uitgebreid verleden in de hulpverlening. We stemmen samen met hen af op de persoonlijke behoeften, wensen en voorkeuren.
Dit ontvang jij als geestelijk verzorger
- Een betekenisvolle functie waarin je er echt kunt zijn voor jongeren en een stuk kunt meelopen op hun levensweg;
- Salaris conform cao Gehandicaptenzorg functiegroep 60 tussen € 3.997,- en € 5.810,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). In 2026 komt hier nog 4% bovenop;
- Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris;
- Extra vrije tijd in de vorm van balansverlof;
- Tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk vlak als binnen je vakgebied;
- Personeelsvoordelen (onder andere elektrische fiets, sporten, laptop).
Enthousiast?
Solliciteer dan direct. Wij nemen snel contact met je op!
Vragen?
Neem gerust contact op met Daan Stahlie, recruiter, via 06-18211606 of via dstahlie@pluryn.nl
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Jaap Bonte, coördinator geestelijke verzorging, via 06-28189085 of jbonte@pluryn.nl (vakantie 28 juli t/m 10 augustus).
De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 18 augustus.