Aandacht voor je gezondheid

Tijdens je verblijf op een Pluryn-locatie houden de medewerkers je gezondheid goed in de gaten. Maar je kunt ook zelf iets doen. Wil je bijvoorbeeld meer bewegen of je voedingspatroon aanpassen? Dan zijn er allerlei mogelijkheden.

Voor een zo goed mogelijke behandeling krijg je ondersteuning van verschillende professionals op het terrein, zoals psychologen en gedragswetenschappers. Is aanvullende of extra hulp nodig op een ander gebied? Dan kun je afhankelijk van je vraag terecht bij een:

  • AVG-arts: een arts voor mensen met een verstandelijke beperking
  • psychiater
  • revalidatiearts
  • tandarts
  • fysiotherapeut
  • verpleegkundige
  • logopediste

Wil je met iemand praten, zoals een geestelijk verzorger? Dan kan dat. En ben je ernstig ziek, dan is er palliatieve zorg. Pluryn heeft zich aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland.

Voeding en beweging
Voor je gezondheid is een goede behandeling belangrijk. Maar ook je eet- en beweegpatroon spelen een belangrijke rol. Zeker als je wat ouder bent. Wil je meer bewegen om je fitter te voelen? Ben je van plan om af te vallen door anders te eten? Dan kun je op je locatie altijd terecht bij iemand met verstand van zaken, zoals een sportleider of een diëtiste.

Verzekeren voor medische zorg
Je bent verzekerd voor medische kosten. Iedereen heeft een basis-verzekering voor ziekte. Maar die verzekering vergoedt niet alle zorgkosten. Je kunt dan een ‘aanvullende’ verzekering nemen. Je hebt ook een eigen risico voor ziektekosten. Je kunt je eigen verzekering kiezen. Pluryn heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Lees meer over zorgverzekeringen bij Wie betaalt wat?

Meer weten?
Verstuur een mail

 


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen