Hersenz: omgaan met hersenletsel

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Na een periode van revalidatie pakken de meeste mensen hun leven weer op. Maar soms merken ze de gevolgen van het hersenletsel dan pas in volle omvang en valt er nog veel te verwerken en te leren. Hersenz is een behandelprogramma voor volwassenen met een hersenletsel in deze (chronische) fase.

De behandeling richt zich op de belangrijkste gebieden waarop mensen met een hersenletsel problemen ervaren:

  • cognitie (kennis verwerken)
  • emoties en gedrag
  • vermoeidheid
  • motoriek
  • communicatie
  • leefomgeving: familie en vrienden

Deze probleemgebieden zijn de bouwstenen van Hersenz. De behandeling is gericht op het omgaan met de beperkingen, het verwerken van veranderingen en verlies, en het vinden van een nieuwe balans op diverse levensgebieden. Door de combinatie van behandeling in een groep en behandeling thuis wordt het geleerde daadwerkelijk geïntegreerd in het dagelijks handelen. De combinatie van cognitieve modules en een bewegingsprogramma versterkt het effect. Hersenz richt zich ook op de naasten, onder meer via behandeling thuis. Bekijk hier de website van Hersenz.

Je kunt voor Hersenz terecht bij Pluryn in Nijmegen en in Tiel, regio Rivierenland.

Bijeenkomsten
Pluryn organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor verwijzers en mensen met hersenletsel over het behandelprogramma Hersenz. Tijdens zo’n bijeenkomst vertellen een behandelaar en een ervaringsdeskundige meer over Hersenz. Kijk voor de eerstvolgende bijeenkomst in de agenda of bel voor meer informatie naar 088 – 779 50 08.

Hersenz valt per 1 januari 2021 onder de ZVW, Een verwijzing vanuit huisartsen is nodig en dat kan via Zorgdomein. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen