Testiomonial-Aytac

Aytac

Mensen willen met me op de foto

“Aytaç is een echte BV'er, een bekende Venlonaar,” hadden anderen al over hem gezegd. Hij moet er zelf een beetje om lachen. “Ja, ik word hier wel eens herkend. Soms willen mensen ook met me op de foto.” Aytaç woont bij locatie Wachtpoststraat in Venlo, een woonvorm van Pluryn. De sportieve 29-jarige zet zich vol overgave in voor de rechten van mensen met een beperking.

“Als iemand zegt dat ik als rolstoeler iets niet kan, accepteer ik dat niet,” stelt Aytaç strijdbaar. Bij Pluryn is hij dan ook actief in de medezeggenschap voor cliënten. “Regelmatig heb ik overleg met andere raadsleden. Het openbaar vervoer (OV) is een onderwerp waar ik me zeer betrokken bij voel. Want reizen is niet eenvoudig voor mensen met een lichamelijke beperking.”

Vervoer verbeteren
“Juist om niet afhankelijk te zijn van vervoer met de regiotaxi, is verbetering van het OV nodig. Bij het vorige vervoersbedrijf in Limburg was het slecht geregeld. Er waren in de bussen geen loopplanken aanwezig om te helpen bij instappen. En de chauffeurs waren niet opgeleid om mensen met een beperking te ondersteunen. Nu heeft een ander bedrijf het OV in Limburg overgenomen, maar ik zie geen verbetering.”
“Daarnaast is de ondersteuning bij in- en uitstappen op veel Nederlandse treinstations slecht geregeld. Tegenwoordig moeten de taxichauffeurs die ons brengen, daarbij helpen.”

Best Buddies
Het is duidelijk: Aytaç is maatschappelijk zeer betrokken. “Als Nederlander van Turkse afkomst heb ik me 100% aangepast! Ik ken veel mensen hier in de stad. Dat komt ook door mijn inzet voor GIPS, het Gehandicapten Informatie Project Scholen. Daarnaast ben ik ambassadeur voor Best Buddies in Limburg. Dit project brengt mensen met en zonder beperking bij elkaar. In 2014 deed ik vrijwilligerswerk in Roemenië.”

Sportief
Naast zijn grote maatschappelijke betrokkenheid, heeft Aytaç nog een grote passie: handbal. “Helaas heeft de regio Venlo geen team voor rolstoelhandbal. Maar iedere dinsdagavond zet ik me in als personal assistent voor een handbalteam. Dan doe ik ook met de oefeningen mee. En ik ben bezig om de regels te leren, zodat ik kan fluiten.”
“Verder speel ik bijna elke week jeu de boules. Ik zoek nog een partner om samen wedstrijden te spelen.”

Woongenot
Aytaç heeft het goed voor elkaar in zijn Venlose appartement. “Er is hier 24 uur begeleiding aanwezig, maar ik doe zoveel mogelijk zelf. Natuurlijk koos ik voor Venlo omdat mijn ouders hier wonen. Maar ook omdat hier veel interessante ontwikkelingen voor mensen met een beperking zijn. Ik voel me thuis in Venlo.”

Het traject van Aytac

1

Aytac zocht een woning in Venlo

"Natuurlijk koos ik voor Venlo omdat mijn ouders hier wonen." Aytac schreef zich in voor de locatie Wachtpoststraat van Pluryn. Hij woont er zelfstandig en er is 24-uur begeleiding in het gebouw aanwezig.
2

Aytac doet mee aan projecten

Aytac zet zich in voor GIPS, het Gehandicapten Informatie Project Scholen. Daarnaast is hij ambassadeur voor Best Buddies in Limburg. Dit project brengt mensen met en zonder beperking bij elkaar.
3

Aytac schrijft zich in bij sportverenigingen

"Iedere dinsdagavond zet ik me in als personal assistent voor een handbalteam. Dan doe ik ook met de oefeningen mee. En ik ben bezig om de regels te leren, zodat ik kan fluiten.
Verder speel ik bijna elke week jeu de boules."
4

Aytac doet mee in de samenleving

Door zijn actieve inzet is Aytac een echte BV'er geworden, een bekende Venlonaar. Mensen willen zelfs met hem op de foto.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen