Testimonial-Joanne

Joanne bereidt zich voor op de Mont Ventoux

‘Het meeste zie ik op tegen de reis’

Ieder jaar in juni reist een groep jongeren en (jong)volwassenen van Pluryn naar Frankrijk om op de fiets de 1911 meter hoge top van de Mont Ventoux te beklimmen, samen met hun persoonlijke buddy’s en begeleiders. De deelnemers krijgen hierdoor een beter zelfbeeld en het is voor velen een succeservaring om nooit te vergeten. Woon-werkvoorziening Kemnade van Pluryn in Groesbeek doet sinds vorig jaar mee en Joanne van Wijk (27) is de eerste vrouwelijke deelneemster vanuit Kemnade. “Ik denk dat de tocht zwaar gaat zijn, maar ook dat ik de top ga halen.”

Toen coördinator van Equipe Mont Ventoux Stefan van Lunszen haar vroeg voor het jaarlijkse evenement voelde Joanne zich vereerd. Maar ze vond het ook spannend en moeilijk. Vooral door de reis naar Frankrijk. “Ik heb last van reisziekte en ik kan niet goed lang in de auto te zitten”, vertelt ze. “Ik zie dan ook het meest op tegen de reis. Maar het is natuurlijk leuk om gevraagd te worden en het lijkt mij heel mooi om boven te komen.”

Liever wandelen
Daar traint ze nu dan ook volop voor, ook al is ze naar eigen zeggen nooit echt dol geweest op fietsen. Joanne: “Eerlijk gezegd wandel ik liever. Met de fiets kwam ik altijd maar moeilijk de bult op. Dat gaat gelukkig wel makkelijker met een racefiets.” In januari begon ze met trainen, samen met haar fietsbuddy Bart. Ook stapt ze iedere week op de fiets met begeleider Pita. Ze traint nu op vaste dagen: dinsdag en vrijdag. “Het gaat goed maar vooral het schakelen met versnellingen is heel anders op deze fiets, daar moest ik even aan wennen.”

Ook een beetje vakantie
Trots vertelt ze dat ze al twee keer heen en terug is gefietst op de Zevenheuvelenweg. “Dat vond ik wel zwaar, vooral toen het 27 graden was. Het is een goede oefening, want op de Mont Ventoux kan het ook warm zijn.” Het voelt voor haar ook een beetje als vakantie, geeft ze toe. “Ik ben ooit in de Belgische Ardennen geweest, maar nog nooit in Frankrijk. Het lijkt me heerlijk om ook een dagje naar het strand te gaan.” Wielrennen doet Joanne voor het eerst en ze is enthousiast. Joanne: “Waarschijnlijk neem ik de fiets over na de beklimming. Hij is ook fijn voor gewoon gebruik en via het snelfietspad kan ik in twintig minuten in Malden zijn.”


Het traject voor Equipe Mont Ventoux

1

Aanmelden

Jongeren kunnen zich opgeven om met de Equipe Mont Ventoux de kale, Franse berg op te fietsen.
2

Aan de slag

Iedere jongere krijgt een fiets in bruikleen en een buddy waarmee het klikt. Samen gaan ze trainen.
3

Samen naar de top

In juni vertrekt de Equipe naar Frankrijk. Twee dagen na aankomst begint de klim.
4

Succeservaring

Jongeren krijgen door hun prestatie een beter zelfbeeld. De succeservaring blijft hen de rest van hun leven bij.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen