Testimonial-Larissa

Larissa

ontwikkelt zich bij Bloesem Theehuis

Kenners weten het al lang: nergens smaakt de thee beter dan bij Bloesem Theehuis in Herpen. Wat vaste bezoekers ook weten, is dat medewerkers met een beperking de drijvende kracht achter deze maatschappelijke onderneming zijn. In de theeschenkerij en op het terras, maar ook achter de schermen waar Larissa werkt.

Hoe lang ze al een baan bij Bloesem Theehuis heeft? “Al heel lang. Ik kwam hier via een bekende die bij Bloesem werkte. Hij zei dat het leuk werk was,” vertelt Larissa, een 36-jarige vrouw met het syndroom van Down.

Atelier
Het is niet haar eerste baantje in de horeca. “Eerst werkte ik bij Koffiehuis Coffyn. Ik bracht de bestellingen bij de klanten aan tafel. Toen ik bij Bloesem kwam, ging ik ook aan de slag in de bediening.” Maar die taak werd haar lichamelijk te zwaar. Ze werkt nu achter de schermen. Haar baan is heel afwisselend, vindt Larissa.

Haar favoriete plek bij Bloesem is het theeatelier. Daar komt de thee in grote balen van 25 kilo binnen. De met zorg geselecteerde Bloesem thee komt van de theeplantages. Als medewerker van het theeatelier verpakt Larissa de thee in zakjes. Of per 100 gram in een grotere winkelverpakking. Alle thee weegt ze zorgvuldig met de hand.

Snippers
De ervaring in de horeca komt haar nog steeds goed van pas. Achter de schermen serveert Larissa namelijk de koffie, thee en soep voor de medewerkers. Collega Twan ziet een duidelijke groei: “Zo houdt ze de tijd beter in de gaten bij het koffie zetten. Het is bovendien een leuke, gezellige meid.”

“Wat ik ook graag doe, is het versnipperen van papier in de werkplaats,” zegt Larissa. “Die snippers gebruikt het theehuis in de kerst- en cadeaupakketten. We gebruiken daarvoor een versnipper apparaat. Nee, het is geen gevaarlijk werk,” ontkent ze lachend. Collega Twan: “Papier versnipperen kan Larissa als de beste.”
Larissa: “Het ontmoeten van mensen vind ik het leukst aan het werk bij Bloesem. Misschien kan ik nog wel leren om beter mijn mening te geven.”

Simply The Best
Larissa woont bij een woonvorm in Wijchen. “En mijn ouders wonen in dezelfde straat.” Vanuit haar woning onderneemt ze allerlei activiteiten. “In de weekenden ga ik vaak naar de disco in Alverna. Of naar de bioscoop. En ik hou van musicals. The Lion King heb ik gezien en ik ben laatst naar The Bodyguard geweest.”

“Het liefst wil ik zangeres worden,” bekent ze: “Engelstalige liedjes zingen van Beyonce en Tina Turner, zoals ‘Simply The Best’. Ik zing overal, laatst nog onder de douche.”

Larissa's traject:

1

Larissa komt bij Bloesem werken

Ze had al horeca-ervaring opgedaan bij Koffiehuis Coffyn.

2

Larissa krijgt een persoonlijk plan

Hierin staat dat ze nog beter haar mening kan leren geven. 
3

Larissa gaat ander werk doen

Het lopen in de bediening is fysiek zwaar. Larissa gaat achter de schermen werken in het theeatelier en de werkplaats.
4

Larissa blijft zich ontwikkelen

Collega Twan ziet een duidelijke groei. Larissa doet nieuwe vaardigheden op. Zo kan ze beter volgens een tijdschema werken.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen