Testimonial-Renee

Renée

Ik trek mensen aan omdat ik sociaal ben en positief denk

“Het was voor de liefde dat ik naar Venlo kwam,” bekent Renée Remmers spontaan. De 29-jarige woont sinds 2009 bij Pluryn woonvorm Wachtpoststraat Venlo, maar komt oorspronkelijk uit Soest. Inmiddels heeft ze een druk sociaal leven in Venlo en spreken schoolkinderen juf Renée vaak aan op straat en in de supermarkt.

En hoe zit dat nou met de liefde, Renée? “Mijn vriend Rick komt uit Venlo. We zijn al 11,5 jaar samen en hebben elkaar ontmoet bij Pluryn in Groesbeek. Hij kreeg een vaste baan, waarvoor ik naar Venlo verhuisde. En daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Ondernemend
“Mijn ouders vonden het wel erg ver weg. Rick heeft een rijbewijs en we hebben samen een auto, eigenlijk is hij mijn privéchauffeur. We zijn ondernemend en vaak weg in de weekenden: ouders of vrienden bezoeken.”

“Mijn daginvulling is heel gevarieerd, ik ben niet iemand die de hele dag op kantoor kan en wil zitten. Maandag ga ik naar het Activiteitencentrum Tegelen. Op dinsdag lees ik voor aan kleuters en op donderdag begeleid ik leerlingen van groep 6, 7 en 8 met taal op twee verschillende basisscholen. Op deze manier wennen de kinderen aan mensen in een rolstoel.”

“Samen met vrijwilliger Frans zet ik me in voor GIPS, het Gehandicapten Informatie Project Scholen Noord-Limburg, dat doe ik sinds 2011. We gaan dan elke week naar een basisschool in de regio Venlo. Het is een project om kinderen van groep 8 kennis te laten maken met mensen met een beperking en het bijdragen aan een positieve beeldvorming.”

Bruidsjurk
De zeer verzorgd uitziende Renée is geknipt voor deze representatieve functie: “Uiterlijk vind ik heel belangrijk. Ik wil laten zien dat mensen in een rolstoel ook met hun uiterlijk bezig zijn.”

En net zoals de meeste jonge vrouwen droomt Renée van ‘de jurk’. “Mijn droom is begin maart uitgekomen, ik heb een bruidsjurk gepast en er zijn ook foto's gemaakt met Rick samen. Nee, we gaan niet op korte termijn trouwen! We zijn gelukkig zo. Er komt wel een feest als we 12,5 jaar samen zijn.”

Sociaal sterk
“Rick en ik wonen niet officieel samen. Hier, bij woonvorm Wachtpoststraat, heb je 24-uurs begeleiding en verzorging. Rick kan weliswaar alles voor me doen, maar ik wil dat hij mijn vriend is en niet mijn verzorger. Handelingen als thee zetten en koken kan ik trouwens zelf. Vrijwilliger Frans helpt me vaak met boodschappen.”

Renée heeft haar zaken goed voor elkaar en daar is ze met recht trots op. “Het is ook mijn kracht dat ik sociaal zo sterk ben. Ik trek mensen aan met mijn positiviteit.”

 

Renées traject:

1

Renée woont en leert bij Werkenrode Jeugd

Op deze Groesbeekse locatie van Pluryn bereidt ze zich voor op een zo zelfstandig mogelijk leven.

2

Renée verhuist naar een Pluryn woonvorm in Venlo

Op de locatie Wachtpoststraat heeft ze 24-uurszorg. Maar ze probeert zoveel mogelijk zelf te doen.
3

Renée kiest voor een gevarieerde daginvulling

Ze is representatief en sociaal. Daarom vindt Renée snel haar weg in Venlo.

4

Renée doet mee aan het GIPS-project

Het GIPS-project laat kinderen van groep 8 kennis maken met mensen met een beperking en draagt bij aan een positieve beeldvorming.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen