Pluryn zet zich in voor volwassenen die moeite hebben om werk te vinden.

Een leuke baan, dat wil toch iedereen!

Een leuke baan vinden. Pluryn helpt je graag om dat voor elkaar te krijgen. Daarbij gaan we uit van jouw dromen, kansen en mogelijkheden. Samen zoeken we naar een geschikte werkplek: betaald of onbetaald. Of je groeit door naar een baan met loonwaarde. Er zijn projecten bij onder meer busmaatschappij Breng, voetbalclub Go Ahead en Radboudumc. Je kunt ook terecht bij onze maatschappelijke ondernemingen. Of je volgt een beroepsopleiding en loopt stage bij een erkend leerwerkbedrijf. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijkheden.

Meer weten?
Neem contact op met het Participatiepunt van Pluryn in jouw regio. Of bel 088 779 50 00.
DesignPagina_ParticipatiePunt_2_890x560

Participatiepunt: één punt voor alles over werk voor cliënten

Participatiepunt is er voor mensen die in zorg zijn bij Pluryn en voor wie werk niet vanzelfsprekend is. We helpen je op het gebied van oriënteren, leren en werken. Er zijn veel mogelijkheden. Denk aan snuffelstages, het volgen van een cursus, training of praktijkopleiding. Maar ook het vinden van leuk (betaald of onbetaald) werk, met leuke collega's.

Het Participatiepunt helpt ook mensen met ernstig psychische aandoeningen aan betaald werk. Lees er meer over bij het IPS-traject.

Verder lezen over Participatiepunt

Werken bij bedrijven

Zoek je werk bij een echt bedrijf? Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Samen zoeken we dan naar een geschikte werkplek. Dat kan een individueel traject zijn, waarbij je stap voor stap van je droom werkelijkheid maakt. Of een bedrijvenproject. Hier werk je in groepsverband aan je toekomst. Doorgroeien naar een baan met loonwaarde is mogelijk.
Je hebt een enorme keuze. Je kunt bijvoorbeeld in de zorg werken met ouderen of bij Radboudumc. Werk je liever met groen of dieren, dan kun je aan de slag in het groenonderhoud of bij kinder- en zorgboerderijen. Er zijn veel banen in de horeca, in supermarkten en bij buurtteams. Je kunt ook werken bij busmaatschappij Breng, als koerier in een auto rondrijden of schoonmaken in een voetbalstadion. Het gaat erom wat jij wil.

Bekijk onze bedrijvenprojecten

Werken bij maatschappelijke ondernemingen

Meedoen in de samenleving staat centraal bij onze maatschappelijke ondernemingen. Het zijn echte bedrijven waar je een plek vindt om te leren en te werken. Als medewerker doe je er waardevolle werkervaring op. Regelmatig stromen medewerkers uit naar een baan met (gedeeltelijke) loonwaarde. Wil je werken in een (lunch)café zoals BliXem, Coffyn of Bloesem? Of wil je aan de slag in een bakkerij, fietswinkel, boerderij, supermarkt of drukkerij/ printshop? Je kunt ook administratief werk doen of huishoudelijke taken uitvoeren. Er is zoveel keuze.

Meer over maatschappelijke ondernemingen

Leren in je eigen tempo

Bij Jij Leert van Pluryn kun je thuis leren in je eigen tempo. Je werkt dan aan allerlei vaardigheden. Bijvoorbeeld omgaan met spanning, jezelf presenteren, solliciteren en verhuizen. Je leert vanuit een werkboek. Je gaat zelf aan de slag of samen met je begeleider.

Meer info over Jij Leert
20150219-011-Nezzo

Leerwerkbedrijven

Het vak leren in de praktijk. Dat doe je bij leer- werkbedrijven. En als je kunt kiezen tussen een leerbedrijf en een erkend leerbedrijf, welke kies je dan? Juist, het erkende leerbedrijf. Want daar weet je zeker dat je de goede dingen leert en dat alles goed geregeld is. Pluryn werkt samen met verschillende erkende leerbedrijven zoals Ambachtsweg, Nezzo, het Multimediateam en BikeWerk.

Je kunt er opleidingen tot assistent medewerker in een bepaald vakgebied volgen. Daarmee behaal je een diploma op mbo niveau 1. Je kunt je er ook voorbereiden op een (betaalde) baan bij een ander bedrijf.

Meer over leerwerkbedrijven

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen