Aanspreekpunt voor hulp

Als (jong)volwassene krijg je in de eerste plaats thuis en in de wijk ondersteuning. Het wijkteam in je woonwijk regelt dit. Sommige gemeenten hebben een gezinsregisseur die je kan helpen. Maar soms is er meer ondersteuning nodig. Het wijkteam of de huisarts kan je dan doorverwijzen naar een instelling als Pluryn. De kwartiermakers zijn voor wijkteams vaak het eerste aanspreekpunt.

Kwartiermakers
Medewerkers van een (sociaal) wijkteam komen veel bijzondere problematiek tegen. Liefst lossen zij problemen in de wijk zelf op, samen met de bewoners. Maar soms is het beter om specialistische ondersteuning in te zetten. Een kwartiermaker is dan hét aanspreekpunt. Voor sociale wijkteams, buurtbewoners en voor (jong)volwassenen met complexe problemen die ondersteuning nodig hebben. Er zijn kwartiermakers in de regio’s Arnhem, Apeldoorn, Achterhoek, Nijmegen/Groesbeek, Noordoost Brabant, Noord-Limburg en Tiel/ Rivierengebied.

Gezinsregisseur 
Soms groeien de problemen je gezin boven het hoofd. Er zijn bijvoorbeeld schulden, zodat je (misschien) je woning moet verlaten en je moeite hebt met de opvoeding van je kind(eren). Je verliest de controle, waardoor er soms overlast ontstaat. Zeker als daarnaast sprake is van een verslaving, psychiatrische problematiek of een licht verstandelijke beperking. Vaak hangen problemen met elkaar samen. Dan is het goed te weten dat er een gezinsregisseur is; hét aanspreekpunt voor jouw gezin. De gezinsregisseur coördineert jullie hulpverlening, is van alles op de hoogte en komt op gezette tijden langs om te kijken hoe het gaat.

Meer weten?

Verstuur een mail naar het klantenbureau voor de kwartiermaker of gezinsregisseur in de regio.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen