• Home
  • Volwassenen
  • Thuis & in de wijk
  • Alles over ondersteuning thuis en in de wijk
Haico volgt behandeltraject Hersenz

Gewoon thuis en in de wijk hulp krijgen

Soms loop je vast door problemen. Dan verdien je nieuwe kansen. Thuis, op je werk en in de samenleving. Pluryn helpt je bij het krijgen van die kansen. Samen met jou zoeken we een oplossing. Een plan voor de toekomst waarbij wonen en werken voorop staat. Je krijgt de ondersteuning zoveel mogelijk bij jou thuis, in je eigen omgeving. Na een korte tijd gaat het vaak al beter en kun je zonder Pluryn verder. Hieronder lees je meer over wat er allemaal mogelijk is.
Henk_9791

Aan jezelf werken met behandeling

Als volwassene kun je last hebben van moeilijke dingen die je vroeger hebt meegemaakt. Je voelt je dan somber, bent soms agressief. Behandeling en therapie helpt je hier iets aan te veranderen. Je leert jezelf beter kennen. Soms door iets te doen, zoals bij vaktherapie: muziek, sport, toneel of beeldende vorming. Naast vaktherapie zijn er nog meer behandelvormen: EMDR en EBL. Er zijn ook AVG-artsen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Meer info

Joanne-van-Wijk-5075

Wonen in je eigen huis

Je wilt graag zelfstandig wonen. Maar je hebt wel wat ondersteuning nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies je voor 'ambulante' hulp, dan komt je begeleider een paar keer in de week langs. Heb je wat meer ondersteuning nodig? Dan is er IWIB: wonen met veel begeleiding. Je woont altijd in een eigen (huur)woning. Er zijn ook trainingshuizen waarin je oefent om zelfstandig te wonen. 

Meer info

Op zoek naar een leuke baan?

Een leuke baan vinden. Pluryn helpt je graag om dat voor elkaar te krijgen. We zetten ons in voor volwassenen die moeite hebben om werk te vinden. Daarbij gaan we uit van jouw dromen, kansen en mogelijkheden. Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Hierna zoeken we samen naar een geschikte werkplek: betaald of onbetaald. Of je groeit door naar een baan met loonwaarde. Er zijn projecten bij onder meer busmaatschappij Breng, voetbalclub Go Ahead en Radboudumc. Je kunt ook terecht bij onze maatschappelijke ondernemingen. Wil je graag werk maken van je hobby's, dan is een activiteitencentrum misschien iets voor jou.

Meer info

BehandelcentrumNijmegen3

Ondersteuning in de wijk

Pluryn werkt veel samen met andere organisaties in de wijk. Bij Behandelcentrum Nijmegen kunnen wijkbewoners met complexe problemen terecht voor behandeling en diagnostiek. Daarnaast is er de Wijk GGZ. Dat is een samenwerking van Pro Persona, IrisZorg, Pluryn en RIBW Nijmegen & Rivierenland. WijkGGZ vormt teams van GGZ-professionals die wijkbewoners ondersteunen in hun wijk. J72 is een Werkplaats voor inclusie in Nijmegen.

BEHANDELCENTRUM NIJMEGEN   WIJKGGZ

Bij wie kun je terecht?

Wanneer het thuis of in de wijk verkeerd met je gaat, heb je als volwassene goede hulp nodig. Je kunt dan terecht bij het (sociale) wijkteam in jouw buurt. Maar soms is er meer hulp nodig. Pluryn wil er dan snel bij zijn. Zo zorgen we dat het niet erger wordt. En dat er straks niet veel meer hulp nodig is. Daarom werken wijkteams, huisartsen, scholen, (jeugd)zorg en specialisten nauw met elkaar samen. Pluryn vindt samen werken belangrijk en heeft altijd een contactpersoon voor de wijk.

Meer weten?
Bel het klantenbureau van Pluryn / Stuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen