Op zoek naar een leuke baan?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je nuttig te maken en mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld in een maatschappelijke onderneming van Pluryn, of bij een bedrijf. Alleen of in groepjes met begeleiding. Heb je extra ondersteuning nodig, dan is een activiteitencentrum misschien iets voor jou.

Nu je volwassen bent en misschien beter weet wat je kan, kun je je nuttig maken door mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld via (onbetaald) werk in een aangepast bedrijf. Het aanbod is groot. Je kiest wat bij jouw mogelijkheden past. Werk je graag in een café, in een bakkerij of verzorg je liever dieren op een boerderij? Het kan allemaal. Je werkt alleen of in groepjes. En altijd zo zelfstandig mogelijk. Een begeleider ondersteunt je op de werkvloer. Om te wennen aan je werkplek, kun je vooraf een training volgen.

 


Werken bij bedrijven

Zoek je werk bij een echt bedrijf? Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpt Pluryn je bij. Door samen met jou een geschikte werkplek te zoeken. Dat kan een individueel traject zijn, waarbij je stap voor stap van je droom werkelijkheid maakt. Of een bedrijvenproject. Hier werk je in een groep. Doorgroeien naar een baan met loonwaarde is mogelijk. Moet je het wat rustiger aandoen? Dan is dat meestal geen probleem. Vaak kun je in een aangepast tempo je werk doen.

Wil je bij een bedrijf aan de slag, dan heb je een enorme keuze. Je kunt bijvoorbeeld in de zorg werken met ouderen of bij Radboudumc. Werk je liever met groen of dieren, dan kun je kiezen voor het groenonderhoud of een kinder- en zorgboerderij. Verder zijn er veel banen in de horeca, in supermarkten en bij buurtteams. Je kunt ook werken bij busmaatschappij Breng, als koerier in een auto rondrijden of schoonmaken in een voetbalstadion. Het gaat erom wat jij wil.

Meer weten?
Stuur een mail


De maatschappelijke ondernemingen van Pluryn

Meedoen in de samenleving staat centraal bij de maatschappelijke ondernemingen. Het zijn echte bedrijven waar jij je plek vindt om te leren en te werken. Zodat je belangrijke werkervaring opdoet. Regelmatig stromen medewerkers uit naar een baan met (gedeeltelijke) loonwaarde. Wil je werken in een (lunch)café zoals BliXem, Coffyn of Bloesem? Of ga je graag aan de slag in een bakkerij, fietswinkel, boerderij, supermarkt of drukkerij/printshop? Er is van alles mogelijk. Ook kun je administratief werk doen of huishoudelijke taken uitvoeren.

Overzicht van de maatschappelijke ondernemingen

 


Aan de slag in een activiteitencentrum

Heb je extra ondersteuning en structuur nodig? Dan is dagbesteding in een activiteitencentrum iets voor jou. Bij het bepalen van je dagbesteding is jouw keuze heel belangrijk. Het is ten slotte jouw leven. Uiteraard krijg je ondersteuning als je dat prettig vindt. Er zijn allerlei zinvolle en leuke dagactiviteiten, onder meer bij een voetbalclub, op een manege en in een hobbycentrum. Heb je niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Kom dan eens langs bij het NAH-centrum in Nijmegen of Tiel.

Meer weten?
Verstuur een mail / centra voor activiteiten

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen