• Home
  • Volwassenen
  • Thuis & in de wijk
  • Werken aan jezelf met behandeling en therapie

Werken aan jezelf met behandeling en therapie

Madelon-web2

Veel volwassenen hebben moeilijke dingen meegemaakt in het verleden. Hier kun je nog steeds last van hebben. Waar de één vaak somber is en zich terugtrekt, is de ander snel boos. Therapie helpt. Je leert je gedrag en daarmee jezelf beter kennen.


Werken aan je problemen door te doen

Bij vaktherapie werk je met je therapeut via oefeningen en opdrachten aan dingen die je nog moeilijk vindt, zoals je emoties uiten, je grenzen aangeven of samenwerken. Vaak niet door te praten, maar door iets te doen: muziek, sport, toneel of beeldende vorming. Het mooie van vaktherapie is dat iedereen het kan volgen. Ook jij.

Meer informatie


Verschillende gedragstherapieën

Er zijn ook andere therapieën, zoals EMDR, EBL en dialectische gedragstherapie. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) helpt je om nare ervaringen te verwerken. Met Emerging Body Language (EBL) maak je contact door beweging en lichaamstaal en leer je relaties te ontwikkelen. Dialectische gedragstherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Het helpt je om beter met je emoties om te gaan.

Meer informatie


Ondersteuning bij hersenletsel

Als volwassene met niet-aangeboren hersenletsel heb je een leven voor en na je ziekte of ongeval. Je hebt behoefte aan informatie, duidelijkheid, rust en ondersteuning na je revalidatie. Deze ondersteuning vind je onder meer in het NAH-centrum.

Hier helpen ze je zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Naar wat je nog wil en kan als het weer wat beter gaat. Wil je jouw leven weer oppakken en heb je daarbij intensieve ondersteuning nodig, dan is er het behandeltraject van Hersenz. Er is een NAH-centrum in Nijmegen en in Tiel. Op beide locaties kun je het Hersenz-programma volgen.

Meer weten?
Verstuur een mail / download de folder

Behandelcentrum Nijmegen: specialistische hulp dichtbij

Steeds vaker wonen volwassenen met complexe problemen gewoon thuis, in de wijk. Dat gaat niet altijd vanzelf. Het kan zorgvragen oproepen, waarop jij en je zorgverleners geen antwoord hebben. Behandelcentrum Nijmegen is er voor die vragen in de regio Nijmegen. Zoek je specialistische behandeling, maar weet je niet hoe die kunt vinden? Behandelcentrum Nijmegen kan je dan helpen.

Meer weten?
Bekijk de pagina van Pluryn Behandelcentrum Nijmegen 

Folder downloaden


AVG-praktijk: spreekuur voor mensen met verstandelijke beperkingen

Mensen met verstandelijke beperkingen kunnen voor de meeste medische zorg heel goed bij hun eigen huisarts terecht. De huisarts kan verwijzen naar een Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) voor advies en ondersteuning. De AVG kent de gezondheidsproblemen waar mensen met een verstandelijke beperking mee te maken krijgen en is gewend hiermee om te gaan. Een AVG luistert goed, heeft tijd voor de patiënt, herkent problemen eerder en geeft zorgvuldig advies. De AVG is geen vervanging van de eigen huisarts, maar heeft een aanvullende en consulterende rol. De patiënt blijft bij de eigen huisarts.

In Nijmegen vind je in samenwerking met het Radboudumc een voor de regio unieke AVG-praktijk. De AVG-praktijk is een spreekuur voor mensen met een verstandelijke beperking met een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG). De artsen van de AVG-praktijk werken bij het Radboudumc.

Meer weten?
Download folder AVG-praktijk Nijmegen 

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen