• Home
  • Volwassenen
  • Vrije tijd
  • Bezig zijn met je hobby bij activiteitencentra

Bezig zijn met je hobby

Hobbycentrum-Nijmegen1

Bij Pluryn kun je op veel plaatsen bezig zijn met je hobby. Ook zijn er verschillende locaties waar je aan activiteiten kunt meedoen die niet alleen leuk zijn, maar ook jou een stapje verder brengen. Eén ding hebben deze bezigheden met elkaar gemeen: je ontmoet er andere mensen. Je kunt actief zijn in een beschermde omgeving of juist in de wijk. Aan jou de keuze.


NAH-centrum voor mensen met hersenletsel in Nijmegen

Als je hersenletsel oploopt, wil je graag weten wat je mogelijkheden zijn. Liefst op een plek waar je met al je vragen terecht kan. Zo’n plek is het NAH-centrum in Nijmegen. Ook is er dagbesteding en kun je er meedoen aan een ondersteuningstraject waarin je open leert staan voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Iedere laatste woensdag van de maand is er van 10.00 - 12.00 uur een inloopochtend, dus wees welkom. Het adres is Slotemaker de Bruïneweg 272 in Nijmegen.


NAH-centrum voor mensen met hersenletsel in Tiel

Je wereld verandert volledig als je hersenletsel oploopt. Je moet een nieuwe start maken en om leren gaan met je beperkingen. Revalidatie speelt een belangrijke rol bij het opnieuw vinden van je plek in de maatschappij. Voor ondersteuning, begeleiding en antwoorden op je vragen kun je in Tiel terecht bij het centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij dit NAH-centrum kun je ook de dag creatief, actief of op een andere manier invullen.


JaDoen! in Druten

Als volwassene met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel kun je bij JaDoen! in Druten terecht voor verschillende dagactiviteiten. Je mag vrijwilligerswerk doen of aan de slag met je hobby. Het aanbod is groot. Je kunt werken met textiel of met de computer, meedoen in een praatgroep of bloemschikken. Ook zijn er een programma’s voor tuin en keuken.

Meer weten over JaDoen


Ontmoet Wijchen in De Brink

In wijkcentrum De Brink in Wijchen komen dagelijks veel mensen over de vloer om workshops te volgen, hun hobby uit te oefenen of om samen te lunchen. Je kunt er op allerlei manieren creatief aan de slag. Of je helpt mee. Bijvoorbeeld door lunchgerechten te bereiden en te serveren. Of om op te treden als gastheer of gastvrouw. Pluryn werkt in het wijkcentrum samen met buurtwerkbedrijf Brinkidee. Brinkidee ondersteunt en begeleidt volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Wijchen.


Paardrijden bij Stichting CAP

Hou je van paarden? Dan ben je bij Stichting CAP aan het goede adres. CAP verzorgt paardrijdactiviteiten voor mensen met een beperking. Je kunt terecht bij de maneges van De Winckelsteegh en De Maartenshoeve in Nijmegen. Alle activiteiten staan onder professionele begeleiding. Paardrijden werkt ontspannend, maar kan ook therapeutisch werken. Je kunt paardrijden en leren omgaan met paarden. Of je maakt een rit in een recreatiewagen, huifkar of huifbed. Daarnaast kun je allerlei werk doen rond de verzorging van paarden en het onderhoud van de manege.

Website Stichting CAP


Toneel en muziek bij KomOp

Muziektheater KomOp is een project van Pluryn voor mensen met een beperking. Ervaring met toneelspelen of het bespelen van een instrument is niet nodig. Belangrijker zijn enthousiasme en motivatie om mee te doen. Onder professionele begeleiding werk je samen aan een voorstelling vol theater en muziek. Plezier maken staat voorop bij muziektheater KomOp, maar je moet er wel wat voor doen. KomOp heeft een mooie zaal in Sociaal Cultureel Centrum De Mallemolen in Groesbeek.


Toneel en theater bij PluBo

Hou je van toneelspelen, dan kun je met PluBo de planken op. PluBo is een theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Je repeteert in De Lindenberg, maar je speelt op heel veel (andere) gelegenheden, zoals congressen, recepties en openingen. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. Het is veel belangrijker dat je het leuk vindt om in een rol te kruipen. Ook treed je soms ’s avonds of in het weekeinde op.


Je treft het bij Het Trefpunt

Ben je graag creatief bezig? Dan is dagactiviteitencentrum Het Trefpunt in Groesbeek een ideale plek. Het Trefpunt zit in het clubgebouw van voetbalclub De Treffers. Je kunt hier schilderen en tekenen, werken met keramiek en textiel, mozaïeken en computeren. Het is er gezellig. Je komt er veel andere mensen tegen. Die hebben vaak dezelfde interesses als jij.


Alles Vanuit Het Hart in Ewijk

Multifunctionele accommodatie ’t Hart is het middelpunt van Ewijk. Pluryn organiseert hier op maandag, dinsdag en donderdag activiteiten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die willen meedoen in de samenleving. Dit gebeurt onder de noemer ‘Vanuit Het Hart’. Bezoekers lezen samen de krant en koken verse soep. Wie wil, kan mozaïeken, met textiel werken of videobanden demonteren. Maar bezoekers voeren ook klussen uit voor medegebruikers van de accommodatie, zoals afwassen, stoelen klaarzetten, strijken en de parkeerplaats schoonhouden.


Mensen ontmoeten bij Hobbycentrum Nijmegen

Bij Hobbycentrum Nijmegen (HCN) kun je veel hobby’s uitoefenen. Bijvoorbeeld edelsmeden, keramiek, boetseren, potten draaien, computertraining, tekenen en schilderen, mozaïeken, houtbewerken en glas-in-lood. Maar je bent er niet alleen bezig met je hobby. Je kunt er ook mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Er is een ontmoetingsruimte waar je elkaar in een ongedwongen sfeer kan treffen. HCN is er voor mensen zonder vaste betaalde baan, die graag creatief bezig zijn. Of je een beperking hebt of niet, dat maakt niet uit. Iedereen kan er terecht om zijn of haar hobby uit te oefenen. Het Hobbycentrum werkt samen met Pluryn.


GVO De Klup Nijmegen

Gespecialiseerd Vorming- en Ontspanningswerk (GVO) De Klup in Nijmegen organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat zijn vaste activiteiten, maar bijvoorbeeld ook dagtochten, bezoekjes aan de schouwburg en het restaurant. Er doen mensen uit de hele regio mee aan de activiteiten, dus je ontmoet vaak allerlei verschillende mensen.


Match Atelier in Loenen

Houd je ervan om creatief bezig te zijn? Dan kan je terecht bij Match Atelier in Loenen. Hier kan je onder meer hout bewerken, kaarsen maken, papier scheppen, beton gieten en decoreren. Als je wilt, dan leer je in het aangrenzende winkeltje ook om met de kassa te werken en klanten te helpen.


Pand 37 in Loenen

In Pand 37 in Loenen komen meerdere vormen van dagbesteding samen. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kan je hier terecht voor papierscheppen, kaarten of sieraden maken. Veel van de producten staan te koop bij Match Atelier in Loenen. Daarnaast is Pand 37 ook uitvalsbasis voor de Cleanteams die Loenen schoonhouden. En voor de A-teams die voor Fastned de laadstations op orde houden.


Cre-aktief en Cre-uniek in Apeldoorn

Bij de Hietveld locatie aan de Nobelstraat in Apeldoorn kan je je creativiteit helemaal kwijt. Je kunt er handwerken en kaarten maken. En in de kerstperiode verpak je er bijvoorbeeld lichtjes voor de donkere dagen. Ook doen je er kleine klussen in samenwerking met Paleis Het Loo.


Meer weten?

Verstuur een mail / de mogelijkheden bij de activiteitencentra bekijken

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen