Expertise

Gezond eten en leven

Zilveren-Pollepel

Veel zorgorganisaties zijn actief bezig met sport, maar minder met gezonde voeding. Dat kan beter, vinden we. Daarom zal Pluryn de komende jaren extra aandacht besteden aan gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

Zo krijgt op de verschillende locaties beweging veel aandacht. Ook is er meer oog voor gezonde voeding, een gezonde leefstijl en de inzet van nieuwe technologieën.

Leefstijl

Onderzoek wijst uit dat mensen met een verstandelijke beperking vaker gezondheidsproblemen hebben. Er is een grotere kans op overgewicht. Op veel hoofdlocaties is daarom een diëtiste aanwezig. Naast aandacht voor gezonde voeding probeert Pluryn de locaties zoveel mogelijk rookvrij te maken.

Bij vragen over bijvoorbeeld gezond eten, persoonlijke hygiëne, omgaan met geld, vriendschap & relaties of internet gebruik kan je altijd terecht bij de begeleiding van jouw groep of ambulant begeleider.

Via ‘Jij Leert’ zijn er boekjes en trainingen om meer over deze zaken te weten te komen. Je krijgt uitleg, tips en adviezen over leefstijl waardoor je jezelf nog beter kan redden.

 

Meer weten?
Stuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen