Welke woonvorm past bij jou? Bekijk wat er bij Pluryn allemaal kan.

Welke woonvorm past bij jou?

Welke woonvorm past het best jou? Ga je voor zelfstandig wonen met een ambulante ondersteuning? Dan komt er een paar uur per week iemand langs om je te coachen. Volwassenen met een lichamelijke beperking hebben de keuze uit woonvormen met aangepaste voorzieningen. Je kunt ook kiezen voor meer beschermde woonvormen. Bijvoorbeeld op een terreinlocatie of bij een woongroep in de wijk. Daar is veel begeleiding aanwezig.

Hieronder lees je meer over de verschillende woonvormen bij Pluryn.

ZORG AANVRAGEN

Woon je zelfstandig met begeleiding? Pluryn helpt bij praktische zaken.

Wonen in je eigen huis

Wonen met ambulante begeleiding

Als je zelfstandig woont, heb je een eigen (huur)woning. Een paar uur per week komt je begeleider op bezoek. Natuurlijk is er altijd iemand telefonisch bereikbaar. De begeleider helpt je met praktische zaken zoals geld, huishouden en werk zoeken. Maar ook met omgaan met emoties en sociale contacten. We noemen dat ambulante begeleiding.

MEER INFO OVER ZELSTANDIG WONEN

Zoek je een beschermde woonomgeving, dan kun je terecht op een terreinlocatie van Pluryn.

Beschermd wonen op terreinlocaties

Zoek je een beschermde woonomgeving, dan kun je terecht op een terreinlocatie. Er zijn locaties in Beekbergen, Nijmegen en Groesbeek. Bij die locaties heb je meestal een eigen kamer in een woongroep. Maar soms zijn er ook aparte appartementen. Mensen met een lichamelijke beperking hebben aangepaste woonruimtes. Op alle terreinlocaties kun je rekenen op 24-uurs ondersteuning. Er zijn allerlei mogelijkheden op het terrein voor sport, vrije tijd en dagbesteding. Ook is er een arts voor mensen met een beperking en andere medische specialisten.

VERDER LEZEN OVER WONEN OP TERREINLOCATIES

Ben je nog niet helemaal klaar voor zelfstandig wonen? Dan kun je kiezen om begeleid te wonen.

Woonvormen in de wijk

Wil je graag zelfstandig wonen, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor? Dan kun je ervoor kiezen om begeleid te wonen. Je hebt je eigen kamer, toilet en keuken. En je kunt 24 uur per dag hulp vragen aan begeleiders. Deze zijn overdag in het huis aanwezig. Zij ondersteunen je met allerlei praktische zaken en helpen je om dingen zelfstandig te doen. Pluryn heeft woonvormen in de regio Nijmegen, Rivierenland, Apeldoorn en Noord-Limburg.

MEER OVER WOONVORMEN IN DE WIJK

Pluryn heeft zelfstandige, aangepaste appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking of hersenletsel.

Wonen met zorg

Je kiest zorgvuldig de plaats waar en de manier waarop je woont. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen. Wanneer je een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebt, is dat niet anders. Misschien heb je dan wel wat ondersteuning nodig bij het wonen. Pluryn heeft aangepaste woningen en woonvormen in Malden, Nijmegen, Tiel, Wijchen en Noord-Limburg. Je krijgt een zelfstandig appartement met een eigen voordeur. Als dat nodig is, krijg je 24 uur per dag ondersteuning bij lichamelijke verzorging, maaltijden, schoonmaak en was.
Wil je graag samenwonen met je partner? Dat kan! Pluryn heeft daarvoor appartementen in De Globe en de Castellatoren. Die staan in de trendy Nijmeegse wijk Bottendaal. Er is 24 uurszorg op oproep beschikbaar.

MEER OVER SAMENWONEN MET ZORG

Je kunt je online aanmelden voor zorg bij Pluryn

Meld je aan voor zorg bij Pluryn

Wil je als volwassene ondersteuning van Pluryn? Klik dan hieronder op de button Aanmelden voor zorg. 

AANMELDEN VOOR ZORG

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen