Expertise

  • Home
  • Volwassenen
  • Wonen
  • Wonen in de beschermde omgeving van een terreinlocatie

Wonen in de beschermde omgeving van een terreinlocatie

Wie een beschermde woonomgeving nodig heeft, kan terecht op een van de terreinlocaties. Je woont dan in een leefgroep met 24 uur begeleiding. Wonen op deze locaties gaat altijd in combinatie met andere vormen van ondersteuning, zoals behandeling, onderwijs, werk, vrije tijd of verzorging.

Er is veel mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de terreinlocaties voor volwassenen.


Het Hietveld

Op het terrein in Beekbergen aan de Stoppelbergweg staan zes huizen waar verschillende groepen onder begeleiding wonen. In sommige huizen zijn ook appartementen voor wie al zelfstandiger (leert) wonen. Maar begeleiding is altijd heel dichtbij. Op de woongroepen heerst een huiselijke sfeer maar er is wel een vaste structuur. Je kookt en eet zo veel mogelijk met de groep. Na het ontbijt gaat iedereen aan naar het werk of dagbesteding. Naast het werk, dagbesteding of behandeling is er tijd voor sport en ontspanning. Pluryn kijkt naar waar jij behoefte aan hebt. Maatwerk is heel belangrijk in de begeleiding bij Het Hietveld. 


Kemnade

Wonen bij Kemnade betekent dat je een eigen appartement hebt. Daarin staat een keukenblok en een wasruimte met toilet. Ieder appartement heeft een televisie- en internetaansluiting. Zes appartementen vormen samen een groep met gezamenlijke huiskamer. Je komt in de groep die het beste bij jou past. Op het terrein staan ook tien individuele zorgappartementen. Hier wonen mensen die door hun problemen niet in een groep kunnen wonen. Als je toe bent aan meer zelfstandigheid, kun je verhuizen naar een appartement of studio op Kemnade Schoonoord. Dit is een woonvoorziening in Groesbeek. Kemnade verzorgt ook ambulante hulp aan mensen die zelfstandig wonen.

Meer weten?
Stuur een mail / Download de folder


De Winckelsteegh

De Winckelsteegh in Nijmegen is een ideale woonplek. Het is er rustig en overzichtelijk, zodat je je vrij en veilig voelt. Bovendien vind je er alle voorzieningen en activiteiten voor behandeling, zorg, dagbesteding en vrije tijd op één terrein. Er is zelfs een eigen manege, een lunchcafé en zwembad. Ook wie niet op het terrein woont, kan meedoen aan dagactiviteiten. Je kunt er ook logeren.
De woningen op het terrein zijn modern en van alle gemakken voorzien. Speciaal ingerichte ruimtes en hulpmiddelen zorgen ervoor dat iedereen de juiste zorg ontvangt en ondersteuning krijgt. Dag en nacht staan er mensen klaar om jou te helpen. Op De Winckelsteegh heb je je eigen kamer, maar er is ook een gezamenlijke, gezellig ingerichte huiskamer. Hier kun je andere bewoners ontmoeten.

Meer weten?
Stuur een mail / Download de folder

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen