Corinne-de-Haas-web

“Het is bijzonder wat je met sport en spel bij kinderen kunt bereiken”

Activiteitenbegeleider & kwartiermaker

Als net afgestudeerd accountmanager leek een baan in het bedrijfsleven een logische volgende stap. Tot Corinne de Haas na een bijzondere ontmoeting toch de knoop doorhakt: “Bij mijn tante in de buurt woonde een jongetje met autisme. Hij vond het moeilijk om contact te leggen. Dat werd voor mij een uitdaging. Het klikte al heel snel. Toen mijn familie zag wat dat met me deed, vroegen ze me waarom ik niet met kinderen ging werken. Ik heb daar lang over nagedacht, vond het spannend om weer opnieuw te moeten beginnen. Toch heb ik precies dat gedaan!”

In de opleiding ‘Sport en Bewegen’ met het uitstroomprofiel ‘Bewegingsagogie voor speciale doelgroepen’ vond Corinne een studie die haar op het lijf was geschreven: “Ik heb altijd al passie voor kinderen en sporten gehad. Vooral de combinatie vind ik super. Tijdens een stage bij Sportservice Ede en later in mijn baan als combinatiefunctionaris kwam ik al steeds meer met jongeren met complexe problemen in aanraking. Toen ik daar wegens bezuinigingen weg moest, wist ik wat ik wilde. Kort daarna kwam De Beele, een locatie van Pluryn voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen, op mijn pad.”

Activiteitenbegeleider
“In 2010 ben ik er als activiteitenbegeleider bij Vorming & Recreatie (V&R) begonnen. V&R is bij De Beele bijna een soort van kleine zelfstandige onderneming. We krijgen veel vrijheid in de activiteiten die we organiseren en vernieuwingen die we doorvoeren. Alles voor de kids natuurlijk. Als je ziet wat vrijetijdsbesteding of sport met jongeren kan doen. Dat is wel bijzonder. Soms komen ze chagrijnig of verdrietig van de groep of van school. Dan zetten we sport of spel in om het koppie weer leeg te krijgen en de zinnen te verzetten. Dat lukt bijna altijd.”

Kwartiermaker
Sinds een tijdje combineert Corinne haar functie met die van kwartiermaker: “Als kwartiermaker zoek ik de verbinding met het bedrijfsleven en fondsen. Dat is eigenlijk uit nood geboren. Toen we het zuiniger aan moesten doen, ben ik gewoon heel brutaal bij bedrijven om sponsorgeld of donaties gaan vragen. Op die manier kregen we toch best een hoop voor elkaar. Langzamerhand kwam ik daardoor op steeds meer plekken en is mijn rol gegroeid. Zo komt er nu ook een stukje projectmanagement bij kijken, met projecten als de Automiddag en de komst van het nieuwe Cruyff Court. Dat vind ik leuk om te doen. Ik werk graag met mensen en zie snel mogelijkheden tot samenwerking.” 

Bomvol nieuwe ideeën en kennis - dankzij haar inmiddels behaalde certificaat ‘Fundraising, sponsoring and grantmaking’ - hoopt Corinne in de toekomst nog meer mooie activiteiten voor jongeren te realiseren: “Vorig jaar kreeg ik van Pluryn de kans om een opleiding te volgen en me verder te ontwikkelen op het gebied van fondsenwerving en sponsoring. Je moet natuurlijk onderbouwen wat zo’n opleiding oplevert. Waarom het van meerwaarde is voor de kinderen bij De Beele. Als je dat kunt laten zien, is er veel mogelijk bij Pluryn.”

 

Kom werken bij Pluryn

Bekijk de vacatures. Vragen? Neem contact op met onze recruiters!

Bel 088 - 779 30 30

Mail ons

Whatsapp ons