Foto-Emma-Web

“Hier kijken ze naar wat ik kan, wat ik wil”

Emma over haar werk bij de Globe en Castellatoren

Bijna drie jaar werkt Emma Rinkel (31) nu bij de Globe en de Castellatoren. Nadat ze uitgekeken was op haar oude baan, was het de combinatie van werkzaamheden die haar naar deze locaties van Pluryn in Nijmegen bracht: “Ik wist uit mijn ervaring in het ziekenhuis dat ik verpleegtechnische handelingen leuk vond, maar wilde ook graag meer doen met mijn opleiding SPW. Hier kon ik dat combineren.”

Andere taken
“Bij de Globe en de Castellatoren wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Een enkeling heeft ook een licht verstandelijke beperking. Ik ben er in 2016 begonnen als begeleider en werk nu sinds ongeveer een jaar als persoonlijk begeleider van zes cliënten.” Emma’s takenpakket is daardoor flink veranderd: “Ik verdeel mijn tijd nu 50/50. De ene helft werk ik in de zorg. De andere helft aan mijn taken als persoonlijk begeleider. We hebben hier een super fijn team. In het stukje zorg ben ik net zo goed begeleider als ieder ander. Als persoonlijk begeleider worden er weer andere dingen van me gevraagd. Ik voer wekelijkse begeleidingsgesprekken. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor en naar je collega’s toe. Afspraken die ik maak met mijn cliënten, regels die ik stel, ik moet er voor zorgen dat mijn collega’s die kennen. Anders werkt het niet.”

Nieuwe inzichten
Die verandering in Emma’s taken brengt haar tot nieuwe inzichten. “Eigenlijk ben ik met de jaren alleen maar minder met cliënten gaan werken en meer met het technische verhaal erachter. Ik merk steeds meer dat mijn interesse daar ligt. Dat we bij de Globe en Castellatoren een zelfsturend team zijn, helpt daaraan alleen maar mee.” Als onderdeel van een zelfsturend team krijgt Emma ook meer met de achterkant van zorg te maken: “Indicatiestellingen, financiering, aanvragen van hulpmiddelen. We voelen daarbij veel betrokkenheid van onze clusterleider. Tegelijkertijd laat ze ons ook veel zelf oppakken. Ik ben daar heel erg blij mee. Natuurlijk blijft voor mij de cliënt belangrijk, maar ik vind het ook leuk om naar de organisatiekant te kijken. Daar wil ik misschien wel in verder..”

Veel mogelijk
Het had niet veel gescheeld of Emma was ergens anders als persoonlijk begeleider aan de slag gegaan: “Ik was rond aan het kijken. Wilde een jaar geleden een stapje maken. Toen ik dat aangaf, is er samen gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk is voor mij hier een functie gecreëerd. Dat vind ik zo fijn aan werken bij Pluryn. Ze kijken hier naar wat je kan en wil. Er is veel mogelijk.”

 

Kom werken bij Pluryn

Bekijk de vacatures. Vragen? Neem contact op met onze recruiters!

Bel 088 - 779 30 30

Mail ons