Lotte bleef na haar stage plakken bij Pluryn

“Ik heb mijn eigen weg kunnen vinden”

Lotte bleef na haar stage plakken bij Pluryn

Lichtelijk in paniek plaatste Lotte (25) een oproep op haar LinkedIn-pagina: "In de hoop dat ik ergens nog een mooie stageplek kon vinden." Haar oproep gaat viral: "Bizar! Terwijl ik dacht dat ik veel te laat was, ontving ik al snel ontzettend veel berichten." Na selectie blijven zeven organisaties over: "En daar zat ook Pluryn bij!"  

Na een superfijn gesprek ging Lotte bij Jan Pieter Heije aan de slag binnen Arbeidsparticipatie: "Daar was ik dagelijks bezig met het uitzetten van maatwerktrajecten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast werkten we samen met de gemeente voor mensen die aan het re-integreren waren. Dubbele duurzaamheid!”  

Van enige ervaring op dat vlak, was bij Lotte geen sprake: “Ik heb echt mijn weg mogen en kunnen vinden. En kon altijd rekenen op extra ondersteuning van mijn begeleiders. Al snel was het vinden van een mooie arbeidsplek voor jongeren helemaal mijn ding! Kijken of er mogelijkheden waren op het terrein, of anders contact leggen met bedrijven en organisaties in de buurt. Polsen of daar niet een mooie werkplek te realiseren was voor de jongeren. In een jaar tijd heb ik echt heel veel geleerd en gezien. Telkens met een jongere mee op kennismaking, of een dagje meedraaien in de praktijk. Super leuk!"  

Werken op een groep 
Al tijdens haar stage laat Lotte weten toekomst te zien bij Pluryn: "Ik was altijd al nieuwsgierig naar het werken op de groep. Die interesse werd alleen maar groter vanuit het contact dat ik met de groepen had. Dat heb ik tussendoor een keer bij mijn stagebegeleider laten vallen. Na een meeloop dag – geregeld door haar begeleider - ben ik blijven plakken; Eerst een aantal uur per week naast mijn studie en nu ik afgestudeerd ben full-time. Het werken naast mijn studie was altijd heel goed geregeld. Ik kon meer werken wanneer ik wilde en minderen als ik druk was met school!"  

Inmiddels werkt Lotte alweer ruim een jaar bij Saturnus, één van de behandelgroepen op het terrein in Oosterbeek: “Ik vind het iedere dag weer heerlijk om hier te zijn. Werken op de groep voelt voor mij niet als werken. Wat ik gewoon heel erg leuk vind, is om dingen te ondernemen met de kinderen. Lekker in de weer met de jongeren op de groep. Vissen met de jongens, even samen de stad in. Natuurlijk hoort ook de andere kant van het verhaal – de begeleiding, het aanbrengen van structuur, het optreden wanneer het nodig is – erbij. Maar dat extra beetje aandacht – als daar ruimte voor is – daar haal ik mijn energie uit.”

Kom werken bij Pluryn

Bekijk de vacatures. Vragen? Neem contact op met onze recruiters!

Bel 088 - 779 30 30

Mail ons