Ervaringsverhaal-Rene-van-Rijt-1400x880

“Dit werk vraagt veel, maar je krijgt er ook een hoop voor terug”

René krijgt energie van de mensen om zich heen

Het was ergens eind 2016, toen René het Brabantse land verliet en zich settelde in Nijmegen. Hij kocht er een huis en ging daarna op zoek naar een nieuwe baan: “Aangezien ik jarenlang gewerkt heb met mensen met een verstandelijke beperking, kwam ik Pluryn – als grote speler in de regio - al gauw op het spoor.” Hij solliciteerde er op een vacature van Pluryn-locatie Woonvorm Nijmegen: “Een locatie waar mensen met een lichamelijke beperking de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.”

Goed voorbereid ging René er het gesprek aan. Het nam een andere wending dan verwacht: “Na een open en ontspannen gesprek met de verantwoordelijke teamleider en medewerker was ik er in eerste instantie van overtuigd dat ik het niet moest gaan doen. Ik kreeg de indruk dat ik alleen maar met daadwerkelijke zorg bezig zou zijn. Dat leek me te eenzijdig, daar word ik niet gelukkig van. Het was een misvatting van me. Als persoonlijk begeleider bij Woonvorm Nijmegen zou ik juist ook heel veel neventaken erbij krijgen. En daar had ik wel oren naar!”

Cliché
“En kijk mij nou. We zijn bijna 6 jaar verder. En ik zit er nog steeds! Voor mij past de combinatie van daadwerkelijk in de zorg staan met de andere taken van een persoonlijk begeleider perfect. Als een jasje dat lekker zit. Ik vind het contact en de band met mijn collega’s en bewoners van de Woonvorm heel belangrijk. Zonder hen zou ik dit werk niet kunnen en willen doen. En laten we wel wezen: fysiek is dit een job die veel van je vraagt, maar – en ik weet dat dit een cliché is – je krijgt er ook veel voor terug. In die 6 jaar ben ik nog nooit met tegenzin naar m’n werk gegaan.”

Bij iedere werkplek geldt dat je het samen moet doen met elkaar en dat is bij Woonvorm Nijmegen niet anders: “Ook bij ons lopen zaken wel eens anders dan gepland of gewenst. En het is hier zeker niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn. Dat kan en hoeft ook niet. Maar ik heb wel gemerkt dat wanneer je openstaat voor de mensen met wie je werkt – en waarvoor je werkt – dat het ronduit genieten is. Ik krijg er heel veel energie van en kan dit op mijn beurt weer doorgeven aan anderen. Mooi werk dus!”

Natte broeken
Ook voor humor is plek bij Woonvorm Nijmegen: “We lachen wat af hier. Humor staat bij collega’s en bewoners hoog in het vaandel. Omdat samen lachen gewoon heerlijk is, maar ook om zaken wat te kunnen relativeren samen. En als de broek nat is van het lachen, hebben we een tillift om op bed te verschonen. Dus dat komt helemaal goed.”

Wil je ook werken als Verzorgende IG bij Woonvorm Nijmegen? Solliciteer op onze vacatures!

 

 

Kom werken bij Pluryn

Bekijk de vacatures. Vragen? Neem contact op met onze recruiters!

Bel 088 - 779 30 30

Mail ons

Whatsapp ons