Expertise

Richard is manager bij Pluryn. Hij vertelt over zijn werkdag.

We kijken niet naar wat cliënten niet kunnen, maar juist naar mogelijkheden en kansen

De werkdag van manager Richard

Hij zorgt dat 175 cliënten met een licht verstandelijke beperking op een van de 21 werkplekken terechtkomen. Een plek waar zij opbloeien. Als teammanager voor het cluster werk en vrije tijd is Richard Groot Koerkamp verantwoordelijk voor de dagbesteding van cliënten, maar ook voor het werk van de 78 werknemers. Dit is de werkdag van Pluryn-manager Richard. 

De ochtend

Vanaf 08.00 uur staat hij op scherp. Dan kunnen de eerste telefoontjes met ziekmeldingen van collega’s binnenkomen en zorgt hij voor passende oplossingen. Soms een flinke puzzel, bekent Richard. “Dan wordt er een beroep gedaan op mijn creatieve brein.” Wanneer de brandjes zijn geblust, start hij rustig op. In zijn agenda staan de eerste overleggen van die ochtend: een teammanagersoverleg en een managementteamoverleg. Hij controleert de facturen en spreekt met de verzuimadviseur.  

De middag

Lunchen doet hij in de kantine, waar cliënten het eten verzorgen. Daarna bezoekt hij de groepen. “Ik drink een kop koffie met de collega’s daar, hoor of de cliënten op hun juiste plaats werken en loop vaak ook langs de business controller. Met diegene bespreek ik de financiën.” 


“Ik vind deze doelgroep zo ontzettend leuk. We kijken niet naar wat cliënten niet kunnen, maar juist naar alle mogelijkheden en kansen die er voor hen liggen. Daar halen we allemaal voldoening uit.” - Richard Groot Koerkamp, manager bij Pluryn


Voor de cliënten is de dagbesteding maatwerk. Er zijn binnen Pluryn vier verschillende leerlijnen met daarbinnen 21 werkplekken. “Voor iedere cliënten bekijken we waar diegene het meest op zijn plaats zit.” Voor Richard betekent dat maatwerk snel schakelen. “Er is namelijk best veel verloop op de groepen. Mensen komen en mensen gaan. En voor iedereen wordt weer een nieuwe maatwerk dagbesteding bedacht.”  

Ook is Richard verantwoordelijk voor de invulling van de vrije tijd van de cliënten. “Denk bijvoorbeeld aan activiteiten met een sportmedewerker, spelletjes spelen of een rondje rijden op een duo-fiets. De uitjes kunnen ook groter, zoals een uitstapje naar een dierentuin.” 

De afsluiting

Aan het einde van de werkdag praat Richard bij met zijn collega-teammanager. “Daarna zit mijn werkdag erop. Ik stap tevreden in de auto wanneer ik alle taken afvinkte die ik voor ogen had. En wanneer ik een lach op de gezichten van de cliënten en medewerkers zag.” 

Help cliënten en collega’s verder. 

WORD MANAGER BIJ PLURYN 

 

Kom werken als manager

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30