Sander is pedagogisch medewerker bij Pluryn

Ik vind het fijn om de jongeren perspectief te geven.

De werkdag van pedagogisch medewerker Sander

Hij ziet de uitdaging in de verschillende casussen. Want op ‘zijn groep’ wonen jongeren tussen de 12 en 18 jaar met verschillende problematieken. Zij verblijven er gemiddeld negen maanden, waardoor Sander van Zon als pedagogisch medewerker veel cliënten leert kennen en begeleidt. Dit is de werkdag van Sander, pedagogisch medewerker bij Pluryn.  

De middag

Het is 14.30 uur en de slaapdienst van Sander begint. Hij bespreekt de dag met zijn collega die een dagdienst draaide, haalt de post en regelt de medicatie voor enkele cliënten. Daar heeft hij alle tijd voor, want de jongeren zelf zitten nog op school. "Ik heb dan tijd voor wat neventaken, bijvoorbeeld financiën. Pasgeleden hield ik me bezig met het opknappen van de soos, een recreatieruimte voor de jongeren.” 

De avond

Aan tafel. De negen jongens en meisjes hebben hun schooldag erop zitten en eten gezamenlijk met Sander en zijn collega. Daarna volgen huishoudelijke taken voor de cliënten, zoals de vaatwasser inruimen, en hebben ze een ‘rustuur’: ze vertrekken naar hun eigen kamer en zijn een uur alleen. "Daarna hebben ze tijd om te gamen, naar buiten of naar hun bijbaantje in bijvoorbeeld de supermarkt te gaan. De laatste gaat rond 22.00 uur naar bed.” Als die laatste cliënt op bed ligt, vertrekt ook de collega van Sander. Hij is tijdens de slaapdienst de enige pedagogisch medewerker op de groep. 

Sander vindt het ‘heel prettig werken’ op de groep. “Ik vind het fijn om de jongeren perspectief te geven. Op vrij korte termijn zijn er doelen om te halen. Dat is altijd maatwerk en maakt het zo leuk. Het kan zijn dat we bijvoorbeeld toewerken naar het accepteren van gezag in een thuissituatie. Een behandelcoördinator is hiervoor verantwoordelijk, maar het leven op de groep is ook al een stukje behandeling, omdat ze hier leren met elkaar om te gaan en rekening te houden.” 

De ochtend

Na een nacht slapen, wekt Sander de jongeren rond 07.00 uur. Een collega van de dagdienst begint dan ook en helpt daarbij. Rond 08.00 uur ontbijten ze samen en een half uur later gaan de cliënten richting school. “Daarna heb ik tijd om te rapporteren en tijd te besteden aan wat neventaken.”  

De dienst zit er om 12.00 uur op. Sander: “Ik ga met een voldaan gevoel naar huis als ik alle werkzaamheden op mijn to-dolijst afvinkte. En wanneer de jongeren zelf een fijne dag hadden.” 

   

Kom werken als pedagogisch medewerker

 

Kom werken als pedagogisch medewerker

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30