Expertise

Opleiding en begeleiding

opleiding-en-begeleiding_1460x860px

Gezinshuisouder word je niet zomaar. Om kinderen en jongeren goed te kunnen begeleiden, ben jij of je partner minimaal in het bezit van een relevant mbo-4 diploma en heb je ervaring in het opvoeden en of begeleiden van kinderen en jongeren, bij voorkeur in een professionele jeugdzorg setting.

Heb je geen werkervaring in de jeugdzorg of geen relevante opleiding, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan gaan we graag het gesprek met je aan om samen te kijken of wij mogelijkheden zien en hoe we er dan voor kunnen zorgen dat je wel die ervaring op doet, of een relevante opleiding kan volgen. We creëren dan, samen met jou, voor jou een traject op maat waarmee we beiden investeren in jouw toekomst.

Voorbeelden van zo’n traject kunnen zijn:

Wel een relevant diploma, nog geen werkervaring op pedagogisch vlak

  • Starten als gezinshuisouder tijdelijke opvang en daarna gezinshuisouder langdurige opvang worden.
  • Starten als pedagogisch medewerker op de logeergroepen en daarna gezinshuisouder worden.
  • Starten als vrijwillig logeergezin en daarna gezinshuisouder worden.

Wel ervaring, bijvoorbeeld als pleegouder, maar geen relevant diploma

  • Starten met een relevante deeltijd mbo-4 opleiding bij jou in de buurt en als junior gezinshuisouder (tijdelijke opvang) met extra begeleiding.
  • Starten met een relevante deeltijd mbo-4 opleiding bij jou in de buurt en als pedagogisch medewerker op de logeergroepen.
  • Starten met een relevante deeltijd mbo-4 opleiding bij jou in de buurt, je huidige baan behouden en stage lopen (al dan niet betaald) bij een gezinshuis bij jou in de buurt.

Geen werkervaring op pedagogisch vlak en geen relevant diploma

  • Starten met een relevante (deeltijd) mbo-4 opleiding bij jou in de buurt en stage lopen (al dan niet betaald) op de logeergroepen en of in een gezinshuis bij jou in de buurt.

 

Bovenstaande zijn slechts voorbeelden. Elke gezinshuisouder is uniek, graag gaan we met jou in gesprek om te kijken wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Meer informatie?|
Download de folder of bel 088 779 30 30

Vragen over vacatures of solliciteren?

Neem contact op met onze recruiters

Bel

Mail